Niste uhvatili zadnji voz za gubljenje kilograma pred leto? Još nije kasno!

U toku mršavljenja jako je važno da zadržite energetski balans - odnosno sklad psihe i tela

  • 4
Početak, niski start, trčanje, staza, sport, Foto: Shutterstock

Leto je zvanično počelo, a mnogi još uvek nisu ni krenuli na dijetu. Ipak, uprkos tome nije kasno da se počne sa umerenim režimom ishrane, ali i fizičkom aktivnošću koja će, osim zdravlja pospešiti gubitak kilograma.

Zašto ne treba držati klasičnu dijetu?

Popularne dijete možda jesu brzo rešenje za mršavljenje, ali kilogrami će se po pravilu vratiti brže nego što ste ih izgubili.

Zato svetski i domaći nutricionisti kao jedini pravi način mršavljenja predlažu umereni način ishrane, koji podrazumeva da se ničega ne odričete. Šta to znači?

Ako je preporučeni dnevni unos kalorija oko 2.200 potrebno je da izbacite 500 do 700 kalorija i na taj način ćete gubiti jedan kilogram na 10 dana.

Možda nekome ovo zvuči sporo, ali to je jedini način da u toku mršavljenja zadržite energetski balans - odnosno sklad psihe i tela.

Ipak, postoji način da malo ubrzate gubljenje kilograma tako što ćete uključiti i fizičku aktivnost u svoj novi način života.

Kako pospešiti fizičku aktivnost?

Jana PR, devojka trci Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Jana/Shutterstock

Baš u jeku vežbanja i promene ishrane vašem imuno sistemu je potrebna podrška. U tome vam je najbolji partner Jana vitamin immuno. Njen sastav koji sadrži vitamine B6 i B12, vitamin C i cink pomoći će jer svi oni redom doprinose normalnom održavanju funckija imunog sistema.

Fini spoj ukusa limuna i baza Jane prirodne mineralne vode, čine dobitnu kombinaciju za poboljšanje vašeg imunog sistema u situacijama kada mu je potrebna podrška, a ujedno je i odlično osveženje za svako doba dana.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    10. jul 2020 | 11:24

    Pošto ove godine nema leta u pravom smislu, slobodno se opustite.

  • 534

    10. jul 2020 | 16:13

    Duuuuga će zima da bude a malo kalorija. Čuvajte vaše salo, trebaće vam.

  • Salo

    10. jul 2020 | 11:41

    Ne skidajte salo trebaće vam zbog virusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA