Najbolje osveženje tokom leta - voćni napici koji uopšte nemaju puno šećera i kalorija

Ukoliko ste propustili zimski i prolećni period za doterivanje linije pred toplije dane, ne briniti nije još uvek kasno

  • 0
Devojka, usne, slamcica, cevcica, sok, pice, napitak Foto: Shutterstock

Nikada nije kasno da krenete na dijetu, pa čak ni sa dolaskom leta i toplijih dana. Kako biste postigli vidljive rezultate mršavljenja koji su ujedno sigurni i zdravi po vaš organizam jako je važno da izbegnete prejedanje i svakodnevno odvojite vreme za neku vrstu aktivnosti.

Prilikom držanja svake dijete jako je važno da unosite dovoljno tečnosti koja u isto vreme može da pruži sitost, ali i ubrza sagorevanje kalorija.

Donosimo vam 5 voćnih napitaka koji su odlični saveznici dijete – nemaju puno šećera i kalorija, a osvežavaju i vraćaju energiju:

Sok od zove

zova, sok od zove Foto: Pixabay.com

Za sok od zove uveliko je poznato da može da  bude i lek, ali i napitak koji ubrzava mršavljenje, čisti organizam od toksina i jača imunitet. Ovaj tradicionalni napitak naših predaka bogat je glukozom, taninima, flavonoidima, karotenom, rutinom i vitaminom C.

Pretpostavlja se da su flavonoidi koje sadrži zova odgovorni za većinu njenih lekovitih svojstava.

Ceđene sokovi

ceđeni sokovi Foto: Pixabay.com

Mnogi smatraju da ceđeni sokovi imaju terapeutsku moć. Američki dijetolog Norman Voker pisao je o blagodetima svežih sokova koje naš organizam brzo vari i usvaja za samo nekoliko minuta, dok varenje čvrste hrane traje i po nekoliko sati. Kozumiranjem sveže ceđenih sokova na brzinu možete pročistiti organizam i skinuti onih nekoliko kilograma viška.

Jana vitamin happy

Jana PR, devojka joga Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Jana/Shutterstock

Često smo na dijeti nervozni i neraspoloženi. Dok pazimo na ishranu ne treba da zaboravimo na važnost unosa hranjivih materija u organizam.

Srećom tu je Jana vitamin happy koja osigurava hidraciju uz vrlo malo kalorija pa je odlično rešenje za još bolje raspoloženje uz fini ukus narandže s dozom vitamina C, B6 i biotinom koji doprinose normalnoj psihološkoj funkciji.

Limunada

limunada Foto: Pixabay.com

Limun je najbolje prirodno sredstvo koje vam može pomoći da sagorite višak masti. Ishrana, u koju je uključena određena količina limuna dnevno,  može vam pomoći da izgubite kilogram na dnevnoj bazi.

Voćni hladni čajevi

hladni čaj, sok, piće, čaj Foto: Pixabay.com

Voćni čajevi su korisni i dobro će hidrirati vaše telo i omogućiće vam unos potrebnih vitamina. Dovoljno je da izaberete omiljeni ukus, skuvate čaj i ostavite da se ohladi i imaćete prirodan napitak koji će održati organizam hidriranim tokom toplih letnjih dana.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA