BRAVO, MAESTRO: Plasido Domingo arijama osvojio Beograd (FOTO)

Čuveni operski pevač napravio je pravi spektakl pred 7.000 ljudi u "Kombank areni", koji je trajao skoro tri časa. Osim Plasida, publiku su oduševile i soprani Mikaela Oeste i Virhinija Tola, kao i simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije

  • 1

Čuveni Plasido Domingo održao je fantastičan koncert u beogradskoj "Kombank areni" pred 7.000 ljudi, koji je trajao skoro tri časa.

Slavni španski operski pevač je uz pomoć sjajnih soprana Virhinije Tole i Mikaele Oeste, kao i simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije, napravio pravi spektakl koji će se pamtiti dugo.

Koncert je počeo oko 20:10, i to izvođenjem "Nabuka" italijanskog kompozitora Đuzepea Verdija. Nakon toga, na scenu se pojavio Plasido Domingo, koji je odmah nagrađen velikim aplauzom.

Slavni operski pevač odmah se bacio na posao i zapevao ariju "Nemico della patria". Posle Dominga, na sceni se pojavila i plavokosa Mikaela Oeste, koja je na fantastičan način izvela još jednu ariju Verdija, a to je nešto kasnije uradila i sjajna Argentinka Virhinija Tola.

Tokom ovog koncertnog spektakla, pevalo se i na italijanskom, engleskom, nemačkom, španskom, i na kraju, srpskom jeziku. Čula su se dela američkih kompozitora, a fenomenalna Mikaela Oeste izvela je i temu iz filma "Čarobnjak iz Oza".

Nedugo zatim, Plasido je otpevao ariju "La liberta", posvećena nekadašnjem papi Jovanu Pavlu 2. Ubrzo se završava i zvanični deo koncerta.

Plasido, Virhinija i Mikaela, kao i kompletan orkestar, poklonili su se publici, koja je tražila bis.

Auditorijumu se obratio Domingo, rekavši sledeće:

- Imam osećaj da ne želite da idete kući. Kada sam prvi put nastupio u Beogradu, pevao sam "Tosku" sa divnom Radmilom Bakočević. Radmila, hvala ti što si tu sa nama - rekao je on, a cela "Arena" je počela da aplaudira našoj operskoj divi koja je bila u publici.

Ljudi, koji su uživali u ovom fenomenalnom muzičkom događaju, "pali su u trans" kada je Domingo zapevao legendarnu numeru "Besame Mucho".

Osim toga, Plasido je izveo svoj čuveni hit "Perhaps Love".

Usledilo je još jedno iznenađenje. Domingu se na sceni pridružuje naša operska diva Jadranka Jovanović, a njih dvoje na sjajan način izvode najnoviju ariju publici.

Za sam kraj, zajedničkim snagama, Plasido, Virhinija, Mikaela i Jadranka zapevali su na srpskom, a publika, koja je zaista uživala u ovim bravurama, ih je nagradila zasluženim ovacijama i aplauzom.

- Hvala i doviđenja  - poručio je na srpskom jeziku Plasido Domingo.

Inače, u koncertu je bilo i dosta poznatih ličnosti koje su uživale u koncertu, poput pevača Alekse Jelića, kao i Miloša Milovanovića.

(V. Đorđević)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA