≫ 

Čitav život jedete testeninu pogrešno: Italijanski stručnjak otkriva jedini pravi način kako se to radi

Testenine se ne smatraju glavnim jelom u Italiji, a pre nego što pređete na ostatak ručka, morate sačekati da svi oko vas završe svoje porcije

  • 2

Svi vole testenine, ali njeno konzumiranje može biti neprijatan i neuredan "posao", pogotovo ako ste na prvom dejtu. Testenina je poznata svuda i kuda god da se zaputite naletećete na neki od njenih oblika.

Već godinama stavljate dezodorans skroz pogrešno: Ovo je jedini pravi način kako se to radi

Iako je testenina prilično poznata hrana, italijanska blogerka Natali Kenedi, kaže da većina ljudi jede pastu na pogrešan način. Ona kaže da testenina treba da se jede kao prvo jelo i da nikad nije glavno jelo.

7 najvećih grešaka koje ljudi prave kada jedu testeninu:

1. Koristite viljušku i kašiku, ili lomite špagete pre kuvanja 

Nikada ne lomite špagete pre kuvanja, Italijani jedu špagete tako što ih cele stavljaju u usta. Ukoliko ste navikli da se pomažete kašikom dok jedete špagete, ni to nije dobar nači, potrebno je da samo pritisnete viljušku na dno tanjira i da je polako okrećete dok se špagete ne obmotaju na viljušku.

Foto: Pixabay.com / Nikad ne lomite špagete pre kuvanja

2. Jedite preveliki porcije 

Testenine su dobar izvor ugljenih hidrata i masti, a kad su prelivene maslinovim uljem mogu biti korisne za zdravlje. Može biti zdravo da jedete testenine svakog dana, ako pratite italijanski primer i ograničite veličine porcija na oko 100 grama po osobi.

Foto: Pixabay.com / Ograničite veličinu porcije koju jedete

3. Dodavanje previše parmezana

Prihvatljivo je tražiti više sira, ali Italijani koriste lagan dodir prilikom posipanja parmezana. Nikada ne tražite dodatni parmezan na testenini sa sosom od morskih plodova, sir i riba su retka kombinacija.

Foto: Pixabay.com / Nikada ne tražite dodatni parmezan na testenini sa sosom od morskih plodova

4. Jedete testenine kao glavno jelo

Testenine se ne smatraju glavnim jelom u Italiji, povrće i salate dolaze nakon njih.

Foto: Pixabay.com / Testenine se ne smatraju glavnim jelom u Italiji

5. Čeka se dok svi ne jedu

Pasta je namenjena uživanju, ako pojedete porciju pre ostalih, morate sačekati da svi jedu, pre nego što pređete na sledeće jelo. Italijanima ne smeta ako se pasta ohladi, jer nema ničeg neukusnog u tanjiru hladnih špageta.

Foto: Pixabay.com / Pasta je namenjena uživanju, pa je uvek jedite polako

6. Tražite da testenina bude bolje kuvana 

Prekuvana testenina predstavlja kardinalnu grešku u Italiji. Bez obzira na vrstu testenina, ona uvek mora da bude kuvana po meri, a nikako prekuvana i gnjecava.

Foto: Pixabay.com / Bez obzira na vrstu testenina, ona uvek mora da bude kuvana po meri

7. Želite drugačiju vrstu testenina

Špagete su najpopularnija testenina na svetu, ali postoje različite vrste oblika i veličina. Vrsta paste je obično specifično uparena sa određenim sosom i opšte je pravilo: što manje paste, toliko manje sosa.

Foto: Pixabay.com / Vrsta paste je obično specifično uparena sa određenim sosom

VIDEO: Malog naterali na dijetu on počeo da fantazira hranu sa bilborda

(Telegraf.rs / Izvor: dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pinkman

    26. jul 2018 | 14:09

    Jedem je tako kako ste rekli da treba da se jede, ne koristim kasiku i ne lomim ih pre kuvanja tako da ne mozete da mi kazete da citav zivot radim to pogresno alo

  • ja

    26. jul 2018 | 14:46

    to je moja stvar kaku cu da jedem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA