≫ 

Ne znate kako da iskoristite ostatke vina pa ga redovno bacate? 6 genijalnih načina kako da ga iskoristite do poslednje kapi

Posle slavlja vam ostaje više flaša sa po malo vina u sebi, do sad ste ih sigurno bacali, ali nemojte više

  • 0

Redovno vam se dešavama da vam posle slave, proslave ili bilo kakvog drugog slavlja ostaju flaše koje imaju malo vina? Uglavnom ne znate šta da radite sa njim, pa ga redovno bacate. Nemojte ga više bacati, jer ga možete iskoristiti na mnogo zanimljivih načina.

Gde je Megan tu je i nevolja: Vojvotkinja pokušala da sakrije grudnjak rukom, ali sad ceo svet zna kakav veš nosi

6 genijalnih načina da iskoristite ostatke vina:

1. Napravite vinsko sirće

U čistu flašu sipajte ostatke crnog vina i ostavite da odstoji par sedmica. Flašu nemojte zatvarati i s vremena na vreme je promešajte. Vino će nakon par nedelja postati sirće, bez ikakvih dodataka.

U čistu flašu sipajte ostatke crnog vina i ostavite da odstoji par sedmica da dobijete vinsko sirće Foto: Pixabay.com

2. Dodatak supama i čorbama

Da biste dodali poseban "šmek" pilećoj ili goveđoj supi ili čorbi dodajte malo belog vina. Paradajz čorbi ili čorbi od divljači savršeno odgovara crno vino. Tokom kuvanja dodajte pola čaše do čašu vina i dobićete potpuno novi, ali bolji, ukus starog jela.

Da biste dodali poseban "šmek" pilećoj ili goveđoj supi ili čorbi dodajte malo belog vina Foto-ilustracija: Pixabay.com

3. Poširajte voće

Ako ste u žurbi, a neophodan vam je desert, ovo je savršen način da ga brzo napravite. U crnom vinu, u koje ste dodali šećer, poširajte (kratko prokuvajte) jabuke, kruške, breskve ili šljive. Nakon toga, potrebno je da voće deset minuta odstoji u dobijenom soku. Izvadite, ukrasite šlagom i ukusni desert je spreman.

Poširajte voće u vinu, odnosno malo ga prokuvajte Foto-ilustracija: Pixabay.com

4. Napravite savršen omlet

Prilikom pripreme omleta, jajima dodajte bilo koju vrstu belog vina (jedna kašika za dva jajeta). Dobro umutite viljuškom i sipajte na vrelo ulje. Dobićete savršeni, "vazdušasti" omlet.

Prilikom pripreme omleta, jajima dodajte bilo koju vrstu belog vina Foto-ilustracija: Pixabay.com

5. Zaledite ostatke vina

Vino sipajte u posudu za led pa ga zaledite. Kasnije ga možete koristiti za rashlađivanje vina ili kao dodatak jelu prilikom kuvanja.

Vino sipajte u posudu za led pa ga zaledite Foto-ilustracija: Profimedia

6. Zamka za muve

Ne možete da se rešite dosadnih muva koje vam iz dana u dan zuje oko glave? Ostavite flašu sa sasvim malo vina na mestu gde ih najviše ima. Miris vina će ih privući i kada uđu u flašu više neće moći da izađu iz nje.

Ostavite flašu sa malo vina na mestu gde imate najviše muva Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: superzena.b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA