≫ 

9 stvari koje privlače nesreću: Rešite ih se ako želite da vaš dom ispune sreća i novac

U kojoj meri ste vi sujeverni?

  • 0

Prema feng šui, postoje izvesni predmeti u kući koji privlače lošu sreću, da ne kažemo nesreću.

Nikad nemate dovoljno novca? Napravite vazu za privlačenje bogatstva i on će se lepiti za vas

Ukoliko mislite da vas u poslednje vreme bije maler i da vam ništa ne ide od ruke, okrenite se oko sebe jer možda se u vašem domu nalaze neki od sledećih predmeta kojih morate odmah da se rešite ako želite da vas krene.

Stolice za ljuljanje

ovakva stolica priziva zle sile u vaš dom. Foto: pixabay.com

Kada zamislite staru stolicu koja se ljulja sama od sebe jer ju je promaja ili vetar malo pomerio, sigurno vas prođe jeza. Nije ni čudo onda što oni koji veruju u feng šui preporučuju da vaše stolice stoje čvrsto na podu. Prema starom irskom verovanju, stolica za ljuljanje koja se ljulja sama od sebe je poziv za zle sile da sednu. Ukoliko se stolica ljulja sama od sebe onda je to loš znak koji kazuje da su zle sile uveliko već prisutne.

Zelena boja na zidovima

Ovo verovanje zapravo ima jaku pozadinu u prošlosti. Tokom 18. veka, sintetička zelena boja dobijala se uz novootkrivenu mešavinu nazvanu hidrogen arsenik. Zidovi ofarbani ovom bojom otpuštali su otrovni gas i tako su se neki radnici u fabrikama razboleli od izlaganja ovom gasu. Tek se 1822. konačno progovorilo o tome u javnosti, a neki od dekoratera domova i dan danas ovu boju smatraju baksuznom.

Polomljeni ili satovi koji ne rade

Feng šui tradicija u potpunosti je protiv zadržavanja pokvarenih stvari u kući. Takvim stvarima nije mesto u vašem životu. Feng šui preporučuje da uređaji koji pokazuju vreme treba uvek da budu u ispravnom stanju, jer u suprotnom rizikujete da se zarobite u mestu umesto da napredujete u životu. Zaustavljeni sat ili onaj koji često staje, signalizira skoru smrt u kući ili porodici.

Kaktus

Biljke koje imaju bodlje privlače nesreću. Foto: Telegraf.rs

Feng šuji kaže da su biljke koje imaju bodlje ili oštre delove magnet za loše vibracije. One mogu da donesu tenzijku u vaš život i vezu.

Nenamešten krevet

To što vaš krevet nije namešten ili ste prekinuti dok ste ga nameštali, izazvaće poremećaj u vašem spavanju i osudi vas na besanu noć. Pokušajte da vas ništa ne ometa dok nameštate vaš krevet .

Otvoren kišobran

Upozorenje na otvaranje kišobrana u kući datira još od starih Egipćana. U stara vremena, donošenje bilo kod predmeta koji služi da nas zaštiti od neke vremenske neprilike u kuću značilo je nepoštovanje duhovima čuvarima koji bdiju nad nama u kući i štite nas od nesreća. Ako unesete otvoren kišobran, šaljete im poruku da je njihova zaštita loša ili da vam nije potrebna.

Uvenule i osušene biljke

Nemojte da držite u kući uvenulo cveće. Foto: Pixabay.com

Ako želite lep dom pun pozitivne enegrije onda ne držite ništa osušeno u kući. Ukoliko imate mrtve biljke u kući onda stvarate lošu energiju i izazivate nesreću.

Preparirane životinje

Ako uvenule biljke donose nesreću, možete da se kladite da to isto donose i preparirane mrtve životinje. Izbegavajte čak i slike koje prikazuju uništenje i ubijanje.

Stari kalendari

Zadržavanjem starih kalendara u kući terate sreću od vas, kao što to radite i sa pokvarenim satom. Feng šui nalaže da se predmeti koji služe za merenje vremena pravilno koriste

(Telegraf.rs/familyhandyman.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA