≫ 

Ako zateknete praznu plastičnu flašu na točku vašeg automobila odmah pozovite policiju - neko će pokušati da vam ukrade auto!

Kradljivci kola su svoje tehnike doveli do savršenstva

  • 0

Postoji mnogo domišljatih načina i metoda kojima se lopovi služe ne bi li ukrali automobile i iskoristili nesreću drugih ljudi - međutim to može da se predupredi.

Sa svim trikovima dostupnim na internetu, nikad nije bilo lakše izvesti neki trik i dokopati se nekih stvari kao što je na primer auto. Na svu sreću, internet ima i onu drugu stranu koja postoji kako bi nas upozorila na eventualne opasnosti koje nam prete.

Obična plastična flaša je sve što lopovu treba da vam ukrade auto. Foto: tradeindia

Za one oprezne vozače koji žele da izbegnu da im auto bude ukraden, ovaj trik sa plastičnom flašom može da bude znak upozorenja koji može da im bude od koristi.

Iako niko ne zna odakle je ovaj trik došao, prvi put se pojavio u Limpopou (regija u Africi) koji se nalazi na granici Bocvane i Južne Afrike. Jedan vlasnik automobila prijavio da je jedan lopov bio veoma kreativan kada je pokušao da ukrade njegov auto i to uz pomoć plastične flaše.

Oni koji žele da izvedu ovaj trik mogu da upotrebe flašu od soka ili vode, svejedno je. Ukoliko naiđete i zateknete flašu postavljenu između točka i branika, obavezno kontaktirajte vlasti jer je neko verovatno pokušao da vam ukrade automobil.

Ovako mogu da vam ukradu i stvari, ali i auto. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Trik je postao toliko popularan da je interenet preplavljen video snimcima koji uče kako da ukradete auto. Prvo lopov treba da pronađe auto koji će da ukrade, a zatim da postave flašu između točka i branika. Tada se lopov udaljava i čeka vlasnika da dođe do auta.

Kada vlasnik stigne on ulazi u auto bez bilo kakve sumnje. Kada upale auto i krenu u rikverc ili napred čuće glasno pucketanje i lomljenje flaše. Tada vozač izlazi iz auta da vidi u čemu je problem. Mnogi ne znajući da će biti žrtve ostavljaju ključeve u kolima i izlaze napolje.

Tada lopov stupa na scenu i ulazi u auto i odlazi. Pre nego vlasnik postane svestan toga šta se dešava, lopov ili lopovi su već ukrali auto. Budite obazrivi i nemojte bez prethodne provere da sedate za volan.

(Telegraf.rs/apost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA