"Od kako smo vratili sat unazad živim drugi život": Zimsko računanje vremena je najbolja stvar koja mi se desila

Još jedno vraćanje sata i više nećemo znati gde se nalazimo

  • 4

Letnje ili zimsko računanje vremena? Ne znamo koje je gore, ali i jedno i drugo pratimo jer nam je tako naloženo i svaki put se nadamo da je to poslednji i da nam više beće remetiti ritam.

Kada se sat pomeri unapred, osećam da ništa ne stižem, da nemam vremena ni za šta. Taj sat koji mi “ukradu”poremeti mi ceo bioritam i navike. Koliko god da žurim čini mi se da nigde ne stižem, a dan mi prođe brže nego ikad. Gde sam bila - nigde. Šta sam uradila - ništa. To je moj moto celog leta, od kad ostanem bez tog jednog sata.

Napred i nazad, pa opet napred i nazad... Foto: Profimedia/Alamy

S godinama mi je sve teže da svarim promenu vremena. I što se tiče teperature, ali i časovnika. Ove godine nas je pogodilo vreme tipično za april ili maj u sred oktobra pa još i pomeranje sata.

Ali ove godine je nešto drugačije. Pomeranje sata unazad prijalo mi je više nego ikad pre. Pored toga što sam jedne noći spavala sat duže, sada sam bolje volje i organizacija mi je napredovala. Taj sat koji sam ovog puta “dobila” koristim maksimalno.

Ujutru se budim odmornija, imam vremena da u toku dana završim sve obaveze i rano idem na spavanje. Još uvek kada mi se prispava u devet uveče uhvatim sebe kako razmišljam da je to zapravo 10 sati po starom i da nije ni čudo što mi se spava. Na poslu sam produktivnija, manje sam nervozna i razdražljiva jer sada stižem sve na vreme.

Vraćanje sata unazad donelo nam je jedan sat više u toku dana. Foto: Profimedia, Pixabay

Jedino što mi ovih dana kvari idealnu sliku jeseni jesu gužve u prevozu. Ali dobro, šta da se radi. Samim tim što ranije odlazim na spavanje, to sam odmornija. Sve što se dešava u telu zavisi umnogome od toga koliko ste spremni za sve izazove koji vas očekuju u toku dana, a za to se najbolje pripremate spavajući.

Od kako smo vratili sat unazad kao da sam se i ja resetovala. Bolje sam volje, odmorna, puna energije i stižem sve. Sada nema potrebu za izgovorima jer i uprkos poslu i porodici stignem i da odem u bioskop, u šoping i teretanu. Ne znam samo kako ću podneti ako ponovo pomeramo sat pred leto. Mislim da ću opet imati osećaj da mi je svet uništen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnik

    13. novembar 2018 | 11:10

    Meni ovo zimsko nikako ne odgovara... Radim pre podne, kad dodjem kuci rucam sa zenom i detetom i....mrak je vec tu.... Kontam krace traje dan, ali po letnjem racunanju ne bi mrak pao bar do 5,ovako u 4 vec skoro mrak totalni.... Zivelo leto!!!!

  • Јасмина

    13. novembar 2018 | 10:18

    Мени не одговара...

  • Sibin

    13. novembar 2018 | 09:49

    Pomeranje sata je obicna glupost po meni!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA