≫ 

Ređate dinare u novčaniku po vrednosti? Evo šta to tačno govori o vama

Uvek vam fali još malo para i nikako vam nije jasno kako uspevate da sve što stavite u novčanik i potrošite

  • 8

Ako imate utisak da vam pare samo prtotrče kroz novčanik i nikako ne uspevate da uštedite, možda je razlog za to vaš loš odnos prema novcu kao i organizaciji vašeg novčanika.

Novac voli red, sklad i određene boje. Ako želite da malo bolje stojite finansijski potrudite se da vam novac u novčaniku bude lepo složen. Sigurno poznajete nekoga ko slaže pažljivo novčanice i u novčaniku mu je uvek red tako da i žmureći može da se snađe i plati račun u dinar.

Novac voli red i organizaciju. Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ono što nas uvek fascinira jeste kako ovi ljudi imaju živaca za sve to i kakvi su oni zapravo kao ličnosti? Osobe koje imaju ovako uredne novčanike su ili perfekcionisti, ili pate od opsesivno kompulsivnog poremećaja, ili samo žele da žive u skladu sa feng šuijem.

Perfekcionisti žele da im sve bude uredno i lepo organizovano. Oni idu dotle da svoje račune slažu po datumima ili abecednom redu, a kada su u pitanju novčanice sve se one slažu po apoenima. Oni obraćaju pažnju čak i na boje novčanica i novčanika. Sve ovo zahteva dosta vremena koje mogu da potroše i na druge stvari. Ali, avaj, organizacija finansija je bitna.

Složite novčanice kako bi one više dolazile u vaš život. Foto: A. Nalbantjan

Opsesivno kompulsivne osobe imaju problem kada nešto nije u skadu sa onim na šta su one navikle zbog čega uvek opsesivno sređuju sve pa i novac. Dezorganizacija i nered im stvara osećaj anksioznosti i uznemirenosti pa ne mogu da funkcionišu kako treba. Zbog toga drže stvari pod kontrolom i u savršenom redu.

Feng šuji savetuje pravilan odnos prema novcu kako bi on stalno dolazio u naš život. Važno je da novčanice budu složene, novčanik prave boje, da se novac u kući drži na određenom mestu i da imate neke feng šui simbole bogatstva koji privlače još više novca u vaš život. Bilo da se odlučite za feng šui fontanicu, novčiće ili žabu - budite spreni da se tome posvetite i ne promenite se kada silni novac počne da se sliva u vaše džepove.

VIDEO: Kako je momak iz Beograda našao način da u supermarketu dobije kese za džabe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    7. novembar 2018 | 12:42

    Ja uvek tako redjam jer su me u ekonomskoj skoli tako ucili. Glava na glavu ide. A iskreno i volim red.

  • Buđelar

    7. novembar 2018 | 12:37

    I po vrednosti i glavu na glavu

  • Ja

    7. novembar 2018 | 12:59

    A ja mislio da nemam zato sto sam na minimalcu. E sad i ja znam. Sad cu se obogatim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA