Genijalan recept koji će vam pomoći da napravite najbolje kokice koje ste ikada probali, i to bez mikrotalasne (VIDEO)

Za pravo filmsko veče kod kuće kokice su nezaobilazna stavka

  • 0

Ako ne pravite kokice u mikrotalasnoj već na starinski način u šerpi na šporetu, za savršene kokice trebaće vam par trikova kako bi vam one ispale bolje nego ikada.

Ništa lepše od vrućih kokica sa puterom i začinima, samo kako da ih napravimo da budu što bliže savršenstvu?

Spremite najbolje kokice do sada. Foto-ilustracija: pixabay.com

Sve što vam treba jeste 1/4 šoljice kokosovog ulja, 2/3 šoljice kukuruza za kokice, 3 kašike otpopljenog putera, 2 kašike meda i 1 1/2 kašičica morske soli.

Stavite kokosovo ulje u šerpu da se otopi na šporetu i ubacite 3 zrna kukuruza unutra. Poklopite šerpu i ostavite na vatri da se ulje ugreje. Kada se sva tri zrna otvore, izvadite ih iz šerpe kako ne bi zagorela i dodajte ostatak kukuruza za kokičanje. Poklopite šerpu i sklonite je sa vatre.

Sačekajte 30 sekundi, pa vratite šerpu na ringlu. Ostavite tako na ringli, povremeno protresite šerpu i nastavite da ponavljate to sve dok se kukuruz bude otvarao.

Uz ovakve kokice, filmske večeri postaće još bolje. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Kada se kokičanje nakon dva minuta smiri, skinite poklopac sa šerpe. Tako ćete pustiti paru i kokice će postati hrskavije.

Dok se kokice peku spremite preliv od putera i meda, pospite ga preko kokica i posolite. Izmešajte da se sve kokice lepo pokriju prelivom.

(Telegraf.rs/bakedbree.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA