≫ 

Trik za savršeni prženi pirinač je nikad prostiji - jednu stvar morate da radite na svake 32 sekunde

Verovali ili ne, za savšeni prženi pirinač vam je potrebna potpuno suluda tehnika, ali više nikada nećete odustati od nje

  • 0

Naučnici su napokon otkrili koji je to jedini ispravan način za pripremanje prženog pirinča. Ovo se definitivno neće svideti lenjim kuvarima ili onima sa slabim rukama.

Da bi vaš pirinač bio "prste da poližeš", moraćete non-stop da stojite pored šporeta. Koliko god vam ovo suludo zvučalo, tajna nije u začinima, već u njegovom mešanju i to na svake 32 sekunde. I mešanje ne može da bude svakakvo. Naime, ne računa se korišćenje varjače ili kašike, već samo tehnike bez "alata".

Kako bi prženi pirinač bio savršen, morate da ga u precizno određenom intervalu okrećete kao palačinku ili da ga prodrmate na ringli.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Dok su istraživali dinstanje, naučnici su snimili film o dve tajvankske kuvarice koje su imale po 20 godina iskustva u svom poslu. Upravo one su i otkrile ovu tehniku.

Nakon toga je mladi naučnik iz Gruzije primenio to znanje u svom iskustvu sa mehanikom i rešio da napravi robota koji će sam pripremati kuglice od rižota i time skratiti muke mnogim azijskim kuvarima.

Čak 60 odsto kuvara iz Azije pati od poremećaja vezanih za ramene mišiće, kao i mišiće ruku, a uzrok tome je konstantno korišćenje tiganja za pripremanje hrane.

VIDEO: Ovo je njegovo visočanstvo prokelj

(Telegraf.rs / dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA