≫ 

5 tipova brushaltera koje nikada ne smete da nosite, i 9 koji su potpuno bezbedni

Da li ste znali da gotovo 80 odsto žena nosi pogrešne bruseve?

  • 1

Brushalteri su omiljeni ženski odevni predmet, ali mnogi nisu dobri za vas jer loše utiču na zdravlje vaših grudi. Evo koje bruseve smete da nosite, a koje nikako ne bi trebalo.

Mnoge žene ne znaju na pravi način da izaberu brushalter za sebe, a naročito jer ih zanima samo dezen i kroj. Greške se prave i iz loših navika, pri čemu se uopšte ne razmišlja o zdravlju.

Istraživanje još iz 2008. je jasno definisalo koji su brusevi bezbedni za vas, a koje nikako ne bi smeli da nosite.

Foto: amazon.com

Evo koji su brushalteri bezbedni za vaše zdravlje.

Brus sa potpunom potporom, koji pokriva cele vaše grudi

Ovakav brushalter se preporučuje za nošenje preko dana, pogotovo ako ste ceo dan van kuće. On će vam pružiti potpunu udobnost i nećete imati utisak stegnutosti. Pritom, ovakav brus se oblikuje prena vašim grudima i izgledaćete potpuno prirodno.

Brus koji se zakopčava od napred

Ako vas već smara da nosite brus po ceo dan, onda je ovo pravo rešenje za vas. Pošto se lako otkopčava, kada vas umori možete jednim potezom malo da se rasteretite, a da niko oko vas to ne primeti.

Sportski brus

Tokom vežbanja je vrlo važno da vam grudi "ne skaču", jer u suprotnom možete da ugrožite svoje zdravlje. Zato je preporučljivo da nosite ovaj brus, koji će lagano pričvrstiti vaše grudi, ali vam bretele i kopča neće smetati.

Foto: amazon.com

T-brus

Ovakvi brusevi imaju potpuno srugačije kopčanje od uobičajenog. Bretela ide oko vrata i spušta se vertikalno do sredine leđa. Preporučuje se ženama sa velikim grudima, jer im daje čvršći potporu. A super je i za majice sa X leđima.

Push-up brus

Ovakvi brusevi sa malim punjenjima u okviru korpi približavaju vaše grudi i podižu ih u visinu. Oni takođe imaju i žicu ispod grudi koja im pruža potporu. Iako mnogi veruju d je ova žica opasna, ona je u stvari potpuni pogodak za vaše zdravlje.

Minimajzer brus

Ako želite da ostavite utisak manjih grudi, onda je ovo brushalter za vas. On potpuno pokriva baše dojke i pribija ih ravnomerno uz telo. Ne brinite se, nećete se ugušiti kada ga nosite. Šta više on je dobar jer pričvršćuje grude.

Foto: amazon.com

Top brus

Ovi brushalteri imaju potpornu žicu, što je za vaše grudi savršeno, a obično imaju i manje korpe koje pokrivaju grudi skoro samo sa donje strane. Takođe približava dojke jednu drugoj i daje dobar izgled.

Šiljasti brusevi

Ovi brusevi su bili popularni 40-tih godina prošlog veka i zato za njih kažu da ženi daju vintažni izgled. Kod ovih bruseva je dobro što su veoma čvrsti i pružaju potporu vašim grudima, možda i veću nego drugi modeli.

Brus bez leđa

Brushalteri koji su izvanredni za duge večernje haljine sa golim leđima mogu samo dodatno da vas oraspolože. Iako se na prvu loptu misli da su oni neudobni i nepredvidivi, to nije tačno, naprotiv. Oni prijanjaju za vaše grudi sa spoljne strane i lagano ih privlače.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jenette Bras • xo J (@jenettebras) on

Evo koje brushaltere nikako ne smete da nosite.

Brus sa tri kopče

Jako je važno da izmerite obim vaših leđa i da prema toj veličini kupujete brushalter. Ukoliko imate mogućnost da birate, onda nemojte uzimati onaj sa tri kopče jer će on svakako dovesti do većeg stezanja, a i morate priznati, estetski ne izgleda uopšte lepo.

Samolepljivi brusevi

Ovakvi brushalteri nisu ni zdravi ni bezbedni. Pod njima vam se koža potpari, bradavice upale, a može da dođe i odo razvijanja infekcije. Pored toga, niko vam ne garantuje da se neće odlepiti i jednostavno spasti.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Monkee's Of Mountain Brook (@monkeesofmountainbrook) on

Sintetički brus

Brusalteri od veštačkih materijala su opasni za vaše zdravlje. Ne zaboravite da je brus sastavni deo intimnog rublja i da ga nosite gotovo ceo dan. Kada to imate u vidu, onda će vam biti jasno da sintetika samo može da vas iziritira i da dovede do alergjskih reakcija. Osim toga, ovakvi brushalteri se brže raspadaju pri pranju.

Brus bez žice i korpi

Pamučni ili svileni brusevi bez žica i korpi ne pružaju nikakvu potporu vašim grudima, te se one istežu i tkivo "pati". Najmanje što može da vam se desi kada nosite ovakve modele je da vas zabole vrat, leđa i ramena.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jenette Bras • xo J (@jenettebras) on

Plastični brusevi

Zamislite da vam je celo telo hermetički zatvoreno u plastičnu vreću. E, pa tako se osećaju i vaše grudi kada ih smestite u ovako nešto.

VIDEO: Ona ima svetleći korset

(Telegraf.rs / brightside.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tanja

    19. decembar 2018 | 20:37

    pre 11 godina sam operiasala fibroadenom dojke. Lekar mi je rekao da je "žica" u brushalteru neprijatelj za dojke, jer obavezno pritiska neki deo dojke, svojim vrhovima. Od tada samo sportski, bez žica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA