≫ 

Nema više mukotrpnog ribanja: Uz pomoć ovog trika rerna se čisti sama

Nema te domaćice koja voli da čisti masnu rernu i šporet

  • 3

Prilikom čišćenja kuhinje, veliki broj domaćica zaboravi da čisti rernu pa se neretko dešava da prođe i više od mesec dana ili dva pre nego rerna opet zasija.

Par domaćica došlo je do genijalnog rešenja i jednostavnog metoda koji u potpunosti skida masne naslage i naslage od pečenja i ostavlja rernu besprekorno čistom bez da je ribaju satima.

Čista rerna je želja svake domaćice. Foto: Pixabay.com

Sve što vam treba jeste tableta za mašinsko pranje sudova, aluminijumska folija i posuda puna vruće vode. Proces traje najmanje dva sata, ali tokom tih dva sata vi možete da sedite zavaljene u fotelju i podignutih nogu gledate vašu omiljenu seriju dok nešto drugo radi posao za vas.

Ovaj trik može da se koristi na bilo kojoj rerni i na svim njenim delovima, pa čak čisti i prozor na vratancima i bravu. Postupak je jednostavan. Izvadite iz rerne sve delove i obložite ih aluminijumskom folijom. Onda, napunite posudu vrućom vodom i stavite uvijene delove rerne u nju. Moraju da budu potopljeni u potpunosti u vodu pa ih slobodno malo otežajte. Stavite na površinu tabletu za mašinsko pranje sudova i ostavite da tako odstoji u rerni dva sata.

Kada pečete hranu dolazi do prskanja i rerna bude u haosu. Foto: Pixabay.com

Obrišite nakon toga delove magičnom krpom. Ovaj metod je osvojio internet s obzirom da su ljudi bili oduševljeni načinom na koji tableta za pranje sudova reaguje sa aluminijumskom folijom. Možete u takav rastvor da potopite sve, pa čak i cela vratanca rerne.

Ukoliko nemate mašinu za pranje sudova, samim tim ni tablete, možete da se poslužite i običnim deterdžentom za veš.

VIDEO: Posle njenog neodoljivog kuvanja neće vam biti žao ništa da operete:

(Telegraf.rs/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juca

    21. decembar 2018 | 13:37

    Kako mislite - potopiti sve delove - a sta sa stranicama ?

  • Bo

    27. decembar 2018 | 17:39

    Hahaha vi ste u potpunosti puni humora A sta da se radi kada neko ima 2 rerne? U koju treba da se stavi posuda sa vrucom vodom🤣😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA