Amerikanci su tek sada otkrili džezvu i poludeli za njom, a čak imaju i posebno ime za nju

Turska kuvarica Rima Asil otkrila je Amerikancima džezvu, ali za nju ima posebno ime.

  • 0

Asil se seća kako je njena majka pravila kafu u njenom "turskom grejaču", i kako je mešala zrna kafe sa vodom, čekala da ona provri i potom je ostavljala da se krčka dok zrna ne padnu na dno, a na vrhu se stvori pena.

Nakon što je napustila rodnu zemlju i preselila se u Kaliforniju, pokušala je da pronađe džezvu kao onu što je njena majka imala, što je na kraju nekako i uspela, otkriva za sajt Eater..

Za pravljenje kafe, ova kuvarica obožava da koristi džezve od nerđajućeg čelika jer imaju spoosbnost da tečnost polako dovedu do ključanja, a da dno pritom ne izgori.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ali Asil džezvu ne koristi samo za pravljenje kafe. Zbog tankoće i kompaktnosti, džezve su savršene i za topljenje čokolade ili pravljenje slatkih soseva koji neće zagoreti.

Sudeći po njoj, džezva je savršena zamena za brojni kuhinjski pribor kao što su tiganji za soseve, čajnici ili posebni aparati za pravljenje kafe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA