≫ 

Gillette je u najnovijoj reklami objasnio muškarcima šta je seksizam, i izazvao pravu buru negativnih komentara (VIDEO)

Nova reklama poznatog brenda podigla je veliku prašinu na internetu

  • 1

Brend Gillette objavio je novu reklamu koja je pored toga što je sakupila preko 11 milona pregleda, podelila javnost koja sve više osuđuje kompaniju da je preterala.

U reklami gledaoci mogu da vide mlade muškarce i dečake koji jedne druge zlostavljaju i tuku se, starijeg muškarca koji rukom ućutkava svoju koleginicu na sastanku, ali i muškarca koji gledajući scene nasilja ponavlja da će “dečaci uvek biti dečaci” - a sve sa ciljem da se skrene pažnja na brojne goruće teme.

Da li su svi muškarci siledžije? Foto: Shutterstock

Svetla strana reklame svakako je momenat kada jedan mladić zaustavlja drugog u nameri da prati, startuje i smeta devojci, zatim trenutak kada jedan otac govori ćerki da mora da bude jaka, a li i jedan otac koji sprečava tuču dečaka na ulici. Možda je baš na takve momente kompanija trebala da se fokusira jer su to zapravo stvari koje njihov slogan “najbolje što muškarci zaslužuju” opisuje.

Mnogo negativnih komentara i dislajkova je pokupila reklama kako na JuTjubu tako i na Tviteru jer vređa muškarce. Oni se zbog reklame osećaju marginalizovano i optuženo umesto inspirisano što je verovatno bila poenta reklame. Oni koji su razočarani pozivaju na bojkot kompanije i ukazuju da kompanija neprestano briše negativne komenatre i dislajkove na JuTujubu.

Kako će novi reklamni skandal uticati na prodaju ostaje da se vidi. Muškost koja je ovde prikazana u mnogome je iskarikirana, pa ne verujemo da su baš svi muškarci oduševljeni što su prikazani kao siledžije koji se biju još od malih nogu, napadni udvarači i šefovi koji nemaju sluha za zaposlene žene - ali poenta reklame je nešto što niko od nas ne bi trebalo da zaboravi - loše stvari su loše i trebalo bi da damo sve od sebe da se one ne dešavaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA