Svaki horoskopski znak ima svoj drevni dragi kamen - otkrijte koji je vaš i koje su njegove specijalne moći

Poludrago kamenje uvek je savršen poklon za svaku priliku

  • 6

Poznato po svojim blagodatnim svojstvima, poludrago kamenje je uvek odličan poklon, a i danas se kao u davna vremena koristi za izradu nakita i kao modni detalj.

Osim što ima blagodatna dejstva, pozitivno deluje na raspoloženje i energiju u organizmu, ovo kamenje izgleda luksuzno i veoma elegantno.

Foto: Pixabay.com

Svakom horoskopskom znaku odgovara posebni dragi kamen, a u zavisnosti od toga kada ste rođeni tako trebate i da birate poludrago kamenje.

Ovan - Gorski kristal

Foto: Promo

Ovaj poludragi kamen trebate da držite blizu sebe kako biste osetili njegovo blagotvorno dejstvo. Preporučuje se da ga nosite oko vrata kao ogrlicu ili da ga držite ispod jastuka dok spavate. Kamen je u harmoniji sa energijom koja ga okružuje i ima blagotvorno dejstvo na zdravlje nosioca. Veruje se da kamen razbija energetske blokade, pročišćava vaš um i dušu i jača telo. Utiče na to da se osećate jaki u trenucima kada je teško, a povećava i osetljivost i percepciju. Odličan je saveznik kada vam treba da se vratite u ravnotežu i budete u harmonij isa sobom. Ukoliko vam je potrebno da budete kreativni, inspirisani i da imate nove ideje ovaj kamen je idealan za vas. Ako ste još uz to rođeni u znaku Ovna, Raka, Lava ili Jarca, onda je on sve što vam treba za harmoničan i inspirisan život.

Cena gorskog kristala sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Bik - Tirkiz

Foto: Promo

Vrhovni isceljitelj, tirkiz je najlegendarniji od svih kamena i nazivaju ga rok zvezdom među poludragim kamenjem i mineralima koji leče. Njegova dražesna plavo zelena boja učinila ga je veoma zanimljivim za izradu nakita u starom Egiptu, a fanovi ovog kamena bili su i kralj Tut i Kleopatra. Korišćen je za ukrašavanje fasade mnogi h starih građevina, ako što je i Tadž Mahal u Indiji. U srednjem veku, ratnici su ga nosili sa sobom kao zaštitu u borbi, a nalazimo ga i u ritualnim maskama. Asteci su verovali u njegovu snagu lične zaštite od negativnih sila, lečenju slomljenog srca i hroničnog stresa. U skladu sa modernim načinom života, ovaj kamen je svima dobrodošao. Unesite svetlost u vaš dan tako što ćete nositi nakit od tirkiza koji će učiniti svaku vašu odevnu kombinaciju.

Cena tirkiza sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Blizanci - Kalcedon

Foto: Promo

Najčešće je roze, žuto-braon, žute, sive i sivo plave boje. Naziva se “kreativnim unutrašnjim detetom”, ali i  “pevačev kamen”. Ovaj kamen tople boje budi samopouzdanje i želju da se dokažemo i pokažemo. Pevačica Adel toliko je oduševljena ovim kamenom da bez njega ne želi da nastupa. U starom Egiptu su ga koristili kao drastičan kontrast oniksu i lapisu u izradi nakita za plemiće. U srednjem veku su isceljitelji smatrali da ovaj kamen može da smanji stres i vrati u život preminule. Kamen zbog svoje boje budi optimizam i želju za nestašlucima kao kada smo bili deca. Odlično je povezan sa rozen kvarcem koji je idealan za balans seksualne energije i vibracije ljubavi. Veruje se da oba kamena u blizini čakre srca pomažu u povezivanju sa našom romantičnom i strastvenom stranom.

Cena kalcedona sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Rak - Roze kvarc

Foto: Promo

Kamen poznat i kao “magnet ljubavi”, simbol je bezuslovne ljubavi, oproštaja i saosećanja. Korišćen je za izvođenje ljubavnih rituala i ceremonija vekovima unazad. Kako kamen ne bi izgubio svoju boju i dejstvo treba ga držati na suncu. Najčešće se vadi u Brazilu, Madagaskaru, Indiji i Južnoj Americi. Stari Rimljani i Asirci prvi su koristili ovaj kristal kao dodatak nakitu. Korišćen je kao talisman sa svojim simboličnim dejstvom. Prema mitologiji, Kupidon rimski bog požude ili Eros grčki bog ljubavi, darivali su poklon ljubavi ljudima kao roze kvarc. Za boju se veruje da je boju dobio od krvi Afrodite prolivene u pokušaju da spase svog ljubavnika Adonisa. Oba ljubavnika su krvarili na ovom kamenu i njihova žrtva predstavlja večnu ljubav.

Cena roze kvarca sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Lav - Oniks

Foto: Promo

Kamen zaštite, oslobođenja i mira, savetuje se osobama koje imaju fobije, sve od tarantula i letenja do straha od vezivanja. Moćni kamen ratnika, oniks pomaže kod negativnih misli i oslobađanja od toksičnih emocija poput straha. Ukoliko u vašu kolekciju kamena uvrstite i oniks imaćete uvid u sva dešavanja i imaćete neverovatnu podršku. Preporučuje se onima koji su rođeni u znaku Jarca, Lava, Strelca i Vodolije. Bio je izuzetno popularan u starom Egiptu, a za njega su mislili da tera zle ljude i crnu magiju.

Cena oniksa sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Devica - Citrin

Foto: Promo

Izvor svetlosti, citrin je kamen koji je veoma svetao kao i energija koju poseduje. Sve vezano za ovaj kamen odiše pozitivnošću i srećom, a čak i njegovo ime koje vuče poreklo od francuske reči za limun nosi sa sobom asocijaciju na sunce i svetlo. Nalazišta ovog poludragog kamena su u Brazilu, Africi, madagaskaru. Španiji, Francuskoj, Rusiji, škotdkoj i Americi. Poznat je još od 380. godine pre nove ere i bio je jedan od omiljenih Starih Grka i Rimljana. Kraljica Viktorija bila je oduševljena ovim kamenom i uvela ga je u mnoge modne detalje kao što su broševi i igle za kravate i kiltove. Holivudske zvezde obožavale su ovaj kamen i tako mu dale na popularnosti. Zbog svoje vedre boje i energije, ovaj kamen se preporučuje onima koji su depresivni jer podstiče dobro raspooloženje i time podiže samopouzdanje. Odiše energijom pa nam daj eosećaj elana, a pozitivno utiče i na libido i donosi odlične rezultate na seksualnom polju. Ukoliko želite da pogrejete stvari u spavaćoj sobi, preporučujemo da i vi i partner nosite ovaj kamen. Odličan je za Blizance, Device, Vage i Vodolije.

Cena citrin sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Vaga - Hematit

Foto: Promo

Ukoliko osećate potrebu da se stabilizujete i postignete balans u životu, onda će vam dobro doći hematit. Veruje se da ovaj kamen ima izvesne vibracije koje se prenose na naše telo u kotaktu sa kožom i poboljšavaju osećaj ravnoteže i stabilnosti. Naši preci su ga koristili kako bi se povezali sa prirodom i kanalisali energiju zemlje. Korišćen je za pročišćenje od negativne energije, stresa, anksioznosti i brige. Sjaj ovog poludragog kamena podseća na sjaj zvezda, pa nas podseća da trebamo da izlazimo i povežemo se sa misterioznom energijom prirode i neba.

Cena hematit sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Škorpija - Ametist

Foto: Promo

Poznat kao “oko intuicije”, ovaj kamen je rasprostranjen svuda po svetu, a pronađen je u Brazilu, Boliviji, Meksiku, Africi, Kanadi, Rusiji, Americi i u Evropi. Ima bogatu istoriju, a narodi su mu se od davnina divili zbog njegove lepote i koristili su ga za izradu nakita i amajlija. Imao je veliku vrednost jer je bio sinonim za luksuz i bogatstvo, pa se često može naći u kraljevskim krunama i nakitu. Veoma je bio cenjen i među hrišćanima jer je bio simbol vere i lojalnosti Hristu. Ukoliko volite igre na sreću ovaj kamen može da bude vaša amajlija. Preporučuje se Škorpijama, Strelčevima, vodolijama i Ribama kao poludragi kamen koji najviše prija njihovoj prirodi, a veruje s ei u njegova lekovita svojstva kao što je ublažavanje menstrualnih bolova i sprečavanje gojaznosti.

Cena ametist sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Strelac - Tigrovo oko

Foto: Promo

Kamen koji lako menja oblike, odiše inspiracijom, perspektivom i dobrom srećom. Kamen ultimativne snage među poludragim kamenjem, može da pomogne da kanališete energiju ka svemu što radite kako biste imali potpunu kontrolu. Za sve zarobljene sanjare koji su ograničeni svojim sumnjama ili sumnjama drugih ljudi, ovaj kamen je idealan za balans toksičnih emocija i zadržavanjem fokusa. Koristite ga kao spiritualni kompas kada želite da pronađete svetlo i uradite nešto vezano za vaš napredak. Njegovo ime vuče koren od francusk ereči za mačku, pa se smatra dobrim gorivom za strast i savetuje se njegova upotreba svakodnevno kod meditacije. Idealno ide uz citrin i tako pomaže da vam stopala ostanu na zemlji iako vam j eglava u oblacima. Treba li vam motivacija da ostvarite planove, stavite ovaj kamen u vašu kancelariju i oslonit ese na vaš novi izvor inspiracije.

Cena tigrovog oka sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Jarac - Malahit

Foto: Promo

Kamen transformacije, otvorenosti i ljubavi pokazuje da zelena boja nije samo boja novca. To je i boja ličnog rasta i razvoja, ali i nezadrživog duha. Sa mudrošću kojom obiluje malahit, progres se ne meri samo materijalnim bogatstvima već i duhovnim bogatstvima koja obogaćuju naša srca. On nas podseća da je vreme da okrenemo novi list i spremimo se za promene. Ukoliko želite duhovni preporod, malahit može da bude vapš saveznik u tome. Savetuje se njegova upotreba u meditaciji kako biste se opustili, a odličan je i za privlačenje nove veze u život. U svetu u kome sve više ljudi oboljeva od depresije i stresa, malahit može da bude naš saveznik u borbi za mirom.

Cena malahita sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Vodolija - Sokolovo oko

Foto: Promo

Može da se nađe na nekoliko lokacija u svetu, a neke od njih su Australija, Brazil, Kanada, Kina, Indija i Koreja. Pripada porodici kvarca, a ponekad se naziva i “plave tigrove oči”. Koristi se vekovima, a za njega se veruje da smanjuje strah od letenja, može da učini vid boljim i poboljša fokus. Veruje se da je kamen zaštite i često možemo da vidimo turiste ili putnike kako ga nose sa sobom. U astrologiji je povezan sa planetom Jupiter i horoskopskim znakom - Strelac. Kada bi se neko posvađao ili našao u napetoj situaciji savetuju da se nađe u blizini ovog kamena. Pored Strelca, ovaj kamen se preporučuje i Ovnu, Blizancu i Vodoliji.

Cena sokolovog oka sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

Ribe - Ametist

Foto: Promo

"Oko intuicije" je idealan i za ovaj horoskopski znak. Odlično se slaže uz auru i energiju koju Ribe imaju. one nisu robovi luksuza i bogatstva, ali vole materijalne stvari i sugurnost koju im on epružaju. Ovaj kamen daje im osećaj lepote i elegancije. A kako im donosi veliku sreću kao amajlija, mogu da se oprobaju u nagradnim igrama.

Cena ametista sa posrebrenim lančićem je 980 rsd, OVDE ga možete naručiti, ili pozivom na broj 063/376-080 radnim danima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA