≫ 

Baka Jela je svojim senzacionalnim jelima i receptima iz Srbije pokorila Jutjub i svi jedva čekaju da ih probaju (VIDEO)

Oni koji su u potazi za idejama šta da skuvaju u Srbiji sve više se okreću 69-godišnjoj baka Jeli, koja je iskoristila svoje životno iskustvo i pokrenula online tutorijal za kuvanje

  • 7

Njeno ime je Jelena Petrović i njen Jutjub kanal i blog pod nazivom Bakina kuhinja imaju preko 50 miliona pregleda i skoro 150.000 pratilaca koji svakodnevno gledaju novi recept domaće kuhinje, piše AP.

Uz pomoć svog supruga Milana, koji je iza kamere i kupuje namirnice, Baka Jela je postala lokalna poznata ličnost i internet senzacija, a prosle godine je osvojila i nagradu.

- Sve što je potrebno je ljubav i volja i želja da nešto uradite, izjavila je baka Jela u intervjuu AP.

- Sve možete da uradite samo ako to stvarno želite, dodala je ona.

Sve je počelo pre 10-ak godina kada je baka Jela pokrenula onlajn forum da podeli svoje recepte domaćih jela od supa do kuvanih jela, mesa, slatkiša, domaćeg hleba i peciva.

Broj pratilaca polako je rastao i ona je pokrenula blog i počela da postavlja video snimke koje je snimala u početku mobilnim telefonom, a tek odnedavno boljom kamerom.

Usput je naučila onljan veštine.

- Nisam čak znala da upotrebim kompjuterski miš, rekla je ona i dodala da je puno guglala i čitala tutorijale.

Ovih dana kanal Jelene Petrović je celodnevna preokupacija.

Nakon jutarnjeg čaja, par kreće na posao od kupovine namirnica do snimanja, uredivanja i postavljanja videa, objasnila je ona.

- To je iscrpljujuće, od ranog jutra do kasnih večernjih sati, rekla je baka Jela objašnjavajući da su moguće i greške kao u bilo kom filmu.

Ona je istakla da njeni pratioci čekaju novi recept svakoga jutra i da ukoliko kasni pitaju da li je dobro i šta se dešava.

Baka Jela kaže da priprema jela u svojoj kuhinji od lokalnih namirnica koje se mogu naći u prodavnicama i na pijacama u Srbiji na način na koji su to radili generacijama pre nje.

Često gledaoci pišu da recepti vraćaju topla sećanja na detinjstvo.

- Moji recepti su svi domaći, tradicionalni recepti domaće hrane, objasnila je baka Jela i dodala da pravi stvari koje su njena majka i baka pravile, dodala je ona.

Deo hrane koju napravi podeli komšijama i prijateljima, ali slatkiše čuva za svoje unuke, rekla je baka Jela osmehujući se.

VIDEO: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    5. mart 2019 | 18:08

    Ja kad nju vidim dodje mi lose samo sto protezu ne izvadi kad sprema e onda mnogo prica ima one plasticne serpe

  • J....

    5. mart 2019 | 17:17

    I jos koliko je inkasirala para??od pregleda

  • Cica S

    5. mart 2019 | 17:16

    Pratim baka Jele kanal..ima divne recepte, a recepti nasih baka su i najbolji..!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA