≫ 

7 stvari koje morate da čistite svaki dan u stanu ako želite da sačuvate zdravlje

Vaš dom uopšte nije prijateljski nastrojen preva vašem zdravlju

  • 4

Kako biste bili zdravi i bezbedni, vaš dom mora da bude čist i da svedete broj bakterija kojima ste izloženi na minimum.

U tome vam može pomoći to što ćete ovih 7 stvari obavezno održavati čistim.

Peškiri za ruke

Foto: Pixabay

Možda vam se ne čine prljavima, ali oni su najprljavija stvar u kuhinji. Ista situacija je i sa malom peškirima u kupatilu, zbog čega trebate da ih menjate svakodnevno.

Zidovi tuš kabine

Kako biste tuš kabinu održavali čistom potrebno je da je isperete posle svakog tuširanja. Ostavite da se zidovi osuše jer samo tako nećete stvarati tlo pogodno za razvoj bakterija.

Kuhinjski elementi

Kada pomislite na sve što stavljate na radni sto u kuhinji nije vam dobro. Obrišite svako malo površine asepsolom ili nekim drugim sredstvom za dezinfekciju.

Aparat za kafu

Ukoliko volite da ispijate velike količine kafe onda imate u kući aparat za kafu. Imajte na umu da pošto ga ispraznite morate obavezno da ga isperete vodom ili deterdžentom.

Sudopera

Foto: Pixabay.com

Možda ste mislili da ste završili sa sudoperom pošto ste oprali sudove i ruke, ali niste. Ostavili ste iza sebe gomiu bakterija koje samo ribanjem sudopere možete da uklonite.

Prljavo posuđe

Ostaci hrane i mrvice koje stoje u sudovima su pravo leglo bakterija. Biće vam uz to i mnogo teže da ih operete ako ostavite da se sve skori.

Mrvice po podu

Ukoliko kuvate, obavezno počistite i pod za sobom jer mrvice koje vam padaju mogu da budu pogodne za razvoj bakterija, ali i mogu da privuku insekte.

(Telegraf.rs/msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma da

    15. mart 2019 | 23:48

    Evo sad ću... 😂🙄

  • nina

    16. mart 2019 | 22:08

    Valjda svaka normalna osoba trebala bi da zna to 😊

  • sneza

    17. mart 2019 | 11:08

    Valjda svaka zena zna da mora da sredjuje kuhinju stalno.Ja stavim pumpicu sa alkoholom pored sudopere pa sa njim oribam sporet i sve sto perem sudove serpe i ostalo ja obavezno naprskam pumpicom i dezinfikujem sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA