Japanski test ličnosti: Odgovorite na ovih nekoliko pitanja i saznajte veliku istinu o sebi

Jednostavnim testom otkrijte sve ono što o sebi niste znali

  • 6

Za laki test potrebni su vam olovka, papir i otvoren um, a test će vas odvesti na zamišljeno putovanje u skrivene delove podsvesti.

Za najbolje rezultate napišite ono što vam prvo padne na pamet kada pročitate pitanje, bez razmišljanja, pa značenje odgovora potražite na kraju testa.

Treba vam samo papir i olovka. Foto: Pixabay.com

Za početak, zamislite da hodate kroz mističnu i tajanstvenu šumu. Ko je sa vama? Zapišite ime osobe koja ide sa vama kroz šumu.

Polako ulazite sve dublje i dublje u šumu, a na vašem putu srećete životinju. Koju ste to životinju sreli? Opišite kakva je interakcija između vas i životinje, da li se svađate, gledate, ...

Nastavljate da hodate i odjednom shvatate da je pred vama nepregledna čistina. Polako joj prilazite i otkrivate da je reč o napuštenom lavirintu. Koliko je veliki lavirint koji vidite?

Zaustavljate se i posmatrate lavirint. Proučavate zidove koji okružuju razgranate puteve unutar lavirinta. Koliko su veliki zidovi lavirinta?

Odlučili ste se da uđete u lavirint, no osoba u vašoj pratnji neće da ide sa vama pa ulazite sami. Nakon lutanja lavirintom, stižete do središta, otvorenog prostora iz kojeg se račvaju putevi. U središtu se nalazi čaša. Od kakvog je materijala napravljena? Šta ćete učiniti sa njom? 

Napokon izlazite iz lavirinta. Koja od ovih tvrdnji najbolje opisuje vaše putovanje kroz lavirint?

Zamislite da idete kroz mističnu šumu. Foto-ilustracija: pixabay.com

A) Bilo je skoro pa prelagano. U kratkom roku sam prošao-prošla lavirint i bez problema sam prolazio/la.

B) Trebalo mi je vremena da se snađem u prolasku kroz lavirint, ali sad mi se čini da to baš i nije bio veliki problem.

C) Potpuno sam se izgubio/izgubila u lavirintu. U više navrata imao sam osećaj da nikad neću izaći. Osoba koja me je pratila odlučila je da uđe i nađe me. Ona mi je pokazala izlaz, jer da se to nije dogodilo, možda bih još bio unutra.

Ovo je objašnjenje rezultata

Osoba koju ste odabrali da hoda uz vas šumom je osoba koja vam je najvažnija u životu. Životinja koju ste sreli i njena veličina predstavlja vašu percepciju o veličini problema s kojima se susrećete u životu. Način interakcije sa životinjom je način na koji se suočavate sa životnim problemima. Lavirint je metafora različitih vijugavih i zaobilaznih puteva kojima prolazimo tokom života.

S obzirom na to da se većina ljudi oseća izgubljeno tokom adolescencije, vaše iskustvo u lavirintu pokazatelj je načina na koji doživljavate svoju mladost. Veličina zamišljenih zidova lavirinta proporcionalna je vašim ambicijama za pokoravanjem izazova s kojima se susrećete u životu. Niski zidovi pokazatelj su otvorene osobnosti, dok visoki, kameni zidovi predstavljaju zatvorenu osobnost.

Kakav je lavirint koji vidite pred sobom? Foto-ilustracija: pixabay.com

Sećate li se čaše iz lavirinta? Trajnost materijala čaše koju ste vizualizirali govori o istrajnosti koju imate u odnosu s osobom koja vas je pratila na putovanju. Plastične ili papirne čaše simbol su nestabilne veze dok je odabir jakih materijala poput metala simbol da je reč o osobi koja je pouzdana i na koju se možete osloniti. Staklena čaša može biti simbol krhkog odnosa.

Ono što ste učinili s čašom simbolizira vaš stav prema osobi koja vas je pratila na putovanju. Ako ste je ostavili, to znači da ste u distanciranom odnosu prema toj osobi, no ako ste je podigli, znači da vam je ta osoba bliska.

Ako ste za opis vašeg putovanja odabrali:

A) Ovo znači da ste se puno zabavljali u mladosti. Nisu vas mučile uobičajene traume i pritisci s kojima su se suočavali vaši vršnjaci. No, s druge strane, to može značiti da ćete se tek u kasnijim godinama suočiti s nekim težim životnim izazovima.

B) Ovo je pokazatelj da vaše odrastanje nije bilo lagano. Verovatno ste izgubili previše vremena brinući se o uobičajenim problemima poput ljubavi, prijateljstva i budućnosti. Ta iskustva pomogla su vam da se formirate u osobu koja ste sada, a lekcije koje ste tada naučili pomoći će vam u budućnosti.

C) Ako ste se osećali izgubljeno u labirintu, znači da ste tokom adolescencije bili dosta nesigurni. Bili ste previše osetljivi, prepuni sumnje i previše ste analizirali. S druge strane, ovakav tip odrastanja dao je autentičnost i dubinu vašem karakteru.

D) Ako vam je partner pokazao izlaz, to je pokazatelj da je zadovoljstvo koje osjećate u svom sadašnjem životu rezultat prijateljstava i veza koje ste stvorili u mladosti. Možda ste imali neke osobne probleme, ali uvek je bio neko uz vas ko vam je pomogao da ih uspešno razrešite.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA