≫ 

Prvo pivo u Srbiji od 100% domaćih sastojaka

- Ovo je veliki korak za ponovni razvoj hmeljarstva u Srbiji. Naše pivo" ima pravi karakter domaćih sorti hmelja - kaže Rastislav Struhar, direktor "Petrovec" d.o.o.

  • 24
Naše pivo, pivo, hmelj Foto: Promo

Kada vrhunski pivarski stručnjaci u jednu jednačinu stave bogato iskustvo srpske pivarske industrije i najkvalitetniji domaći bački hmelj, kao rezultat dobijamo novo "Naše pivo".

I šta je to što ovo naše pivo ga čini drugačijim od ostalih? Svakako bismo rekli - ekspertiza vrhunskih pivarskih majstora, višedecenijsko iskustvo u pravljenju piva, tradicija proizvodnje, unapređena receptura, a sve to začinjeno pravom dozom gorčine i punoćom ukusa. No, ono što zaista "čini razliku" jeste baš - aromatična sorta hmelja "Bačka".

"Naše pivo" je tradicionalno lager pivo, koje se proizvodi postupkom hladnog vrenja i dugog odležavanja. Upravo hmeljne komponente daju karakter svim pivima, a domaći hmelj daje prepoznatljivi identitet novom pivu. Zato i ima tako bogat ukus i prijatnu aromu karakterističnu za domaći bački hmelj.

- U našoj pivari zalažemo se za tradicionalni način proizvodnje piva, pa se i kroz Udruženje "Domaće pivare" kome pripadamo, zalažemo za razvoj domaćeg pivarstva uz proizvodnju i upotrebu domaćih sirovina. Upravo zbog stimulacije domaće proizvodnje hmelja, ali i kako bismo napravili "Naše pivo" od 100 odsto domaćih sastojaka, otkupili smo ceo prošlogodišnji rod jedinog proizvođača hmelja iz Bačkog Petrovca. Verujemo da smo napravili pivo vrhunskog kvaliteta i da će upravo to pivo biti deo važnih momenata svih nas - rekao je Aleksandar Popovski iz kompanije "M6 Eden" u čijem se portfoliju nalazi BIP pivo.

Iako je 90. godina hmelj potpuno nestao sa naših prostora, pokrenuta je inicijativa da se potpomogne ponovni uzgoj i plasman ove plemenite sorte. U Bačkoj je ove godine zasađeno više hmelja nego lane, a zadovoljstvo zbog povratka u srpsko pivarstvo na velika vrata ne krije i jedini tradicionalni uzgajivač srpskog hmelja.

- Ovo je veliki korak za ponovni razvoj hmeljarstva u Srbiji. Do sada su nam kupci uglavnom bile male pivare u Srbiji, ali ima porudžbina i iz okolnih zemalja. Ove godine očekujemo još veći prinos. "Naše pivo" ima pravi karakter domaćih sorti hmelja. Mogu slobodno da kažem da je, uz sve ostale sastojke proizvedeno visokokvalitetno pivo, koje ćemo i mi svuda sa ponosom predstavljati - kaže Rastislav Struhar, direktor "Petrovec" d.o.o.

Prave pivopije, pa čak i oni koji s vremena na vreme uživaju u kvalitetnom gutljaju piva, sigurno će prepoznati jedinstveni ukus "Našeg piva". Svi ljubitelji ovog pića karakteristične arome i ukusa, "Naše pivo" mogu pronaći u Maksi i TEMPO prodavnicama širom Srbije i to u nepovratnoj ambalaži od 0,5 l.

PIVO SA IDENTITETOM

Sorta hmelja "Bačka" koja se, pored još dve domaće sorte, koristi u proizvodnji ovog piva se početkom prošlog veka iz Srbije izvozila najviše u Ameriku i Nemačku i korišćena je za proizvodnju visokokvalitetnih svetskih piva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sever

    8. maj 2019 | 14:48

    Da li je moguće da će konačno neko da uloži i u domaće sirovine?? I to od svih ovaj mali BIP? Sramota za velike pivare, bravo za stari dobri BIP

  • Milos

    8. maj 2019 | 14:48

    Odlicno, bas cu da ga probam.

  • Marko

    8. maj 2019 | 15:26

    Ako je ovo tačno, onda bravo za BiP! Mora se probati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA