≫ 

Napravite sami predivne ukrase za torte i kolače: Kristalizovano cveće oduševiće sve koji ga budu videli

Za dekoraciju torta i kolača najbolje je da koristite prirodne ukrase

  • 0

Cvetove, listove i čitave grančice takozvanih slatkih trava možete iskoristiti za dekorisanje torti i kolača.

Pošto bi u svežem stanju brzo uveli, pribegnite triku kristalizovanja. Jestive biljke koje se inače i koriste za pripremu raznih salata, čorbi i drugih jela su borač, ruzmarin, žalfija, nevenove latice, nana i matičnjak, ljubičice.

Kao dekoracija mogu da se koriste i latice drugih ukrasnih cvetova. Važno je da svaki list ili cvet bude svež i suv.

cvece Foto: Pixabay.com

Potrebni sastojci za pripremu ovih prelepih ukrasa su:

- 1 belance;

- prstohvat soli;

- ružina vodica.

cvece Foto: Pixabay.com

Ulupajte belance sa solju i nekoliko kapi ružine vodice. Kada počne da se peni ostavite ga da odstoji nekoliko minuta. Cveće obloženo jajetom umočite u prah šećer (ili ga rukom posipajte) sa svih strana. List ili cvet potopite u belance i pažljivo ga okrećite da ga masa oblije sa svih strana. Moguće je ovo raditi i četkicom i to je naročito pogodno kod cveća koje se lako lomi.

cvece Foto: Pixabay.com

Poređajte u pleh obložen peki papirom i stavite ga u rernu da se suši na 120 stepeni oko 2 sata. Gotovo cveće prekrijte papirom i ostavite da odstoji 2 dana. Nikako ne stavljajte u kutiju sa poklopcem dok se dobro ne osuše. Ovako napravljeno cveće može da stoji tri meseca.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA