Sara Jo u borbi za očuvanje reka, mora i okeana

Evo kako da joj se pridružite u ovoj akciji

  • 5

Povodom Svetskog dana okeana 8. juna, adidas i ove godine u saradnji sa organizacijom  Parley for the Oceans pokreće akciju Run For The Oceans, sa ciljem da se prikupi 1.5 milion dolara za podizanje svesti o zagađenosti vodenih površina i pomoć u rešavanju ovog gorućeg problema.

Popularna pevačica Sara Jovanović svesna je da zagađenost vodenih površina plastikom svakog dana postaje sve gora, kako u svetu, tako i kod nas. Zato se pridružila ovom globalnom pokretu i na svom Instagram nalogu kroz story pozvala fanove da joj pomognu u rešavanju ovog problema i doprinesu da i beogradske obale, parkovi i šume osvanu čistiji.

- Drugari, molim vas za malo pažnje za jednu veoma važnu stvar. Svakom kapljicom vode i svakim udisajem mi smo vezani za reke, mora i okeane. Život nam zavisi od njih, a oni se pretvaraju u deponiju plastike! Svake godine sručimo skoro 12 miliona tona plastike u okean. Možete li da zamislite koliko je to - zapitala se mlada Beograđanka.

Kako je navela, najveća pretnja našoj planeti je verovanje da će je neko drugi sačuvati.

Run for the Oceans_akcija Foto: Promo

- Međutim, nije tako i ovo zavisi upravo od nas. Hajde da napravimo razliku i pomognemo da ova akcija uspe. Pridružite se Run For The Oceans grupi na Runtastic aplikaciji, patike na noge i počnite da trčite za čistije reke - rekla je Sara.

Kako bi dokazala da je sve u našim rukama, Sara će već u nedelju, 9. juna, udružiti snage sa adidas Runners Belgrade timom i učestvovati u akciji čišćenja Dunavskog keja. U okviru nje učesnici će, trčeći trasom od Zemuna do Gazele, sakupljati smeće koje im se nađe na putu.

Nakon keja, biće organizovane i akcije u naselju Stjepana Filipovića, kao i u novobeogradskim blokovima. Sve vreme između 8. i 16. juna, putem aplikacije Runtastic, svi koji se pridruže pokretu moći će da prate svoju kilometražu. Za prvih 1.5 milion pretrčanih kilometara, adidas će donirati po jedan dolar, a prikupljena suma biće uložena u razvoj i pokretanje platforme Parley Ocean School, koja će mladima širom sveta omogućiti pristup ovom edukativnom programu.

Run for the Oceans_akcija Foto: Promo

#####

Kroz partnerstvo sa organizacijom Parley for the Oceans, milion dolara prikupljenih tokom prošle godine uloženo je u edukaciju i osnaživanje 100.000 mladih iz priobalnih područja koja su najugroženija zagađenjem. Osim toga, tokom prethodne godine, u okviru ove saradnje adidas je proizveo pet miliona pari patika nastalih recikliranjem plastike izvađene iz okeana, dok je cilj da se tokom 2019. na ovaj način proizvede čak 11 miliona pari obuće. Nadalje, plan ovog brenda je da do 2024. godine u upotrebi bude isključivo reciklirani poliester.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA