≫ 

Obožavate kafu i putovanja? Otkrivamo 5 najboljih destinacija za vas

Uz nju se budite, družite, radujete, prolazite manje lepe trenutke… Uz nju prosto uživate. Obožavate je i ne možete da zamislite dan bez kafe. A koliko daleko ste spremni da odete zbog te svoje ljubavi? I to zbog još uživanja u vašoj ljubimici - kafi.

  • 18
Doncafe espresso

Foto: Promo

Mi Vam za odmore koji predstoje predlažemo 5 najboljih destinacija za ljubitelje kafe:

1. Italija

Iako drvo kafe ne raste u Italiji, ovo je zemlja najfinijih ukusa kafe, poput espresa, kapućina, makijata i najve­štijih barista koji su pripremanje kafe doveli do savršenstva... Zato je Italija možda najbolja destinacija za početak otkrivanja sveta kafe, a i blizu nam je. Prelepa arhitektura drevnih vremena i “sladak život” Italijana, začinjeni šoljicom savršenog espresa – pravi su izbor.

2. Indonezija

Nezaobilazni  deo stila života u Indoneziji je kafa. Ova zemlja južne Azije poznata je po  sjajnim vrstama kafe, a osim onih za koje smo svi čuli, ta zemlaj je postojbina i najskuplje kafe na svetu po imenu Kopi Luwak. Istinski obožavaoci kafe, ali oni avanturističkog duha je neće propustiti. Proizvodi se na specifičan način, a glavni akter u njenom nastanku je azijska cibetka palmašica, životinjica nalik mački, čiji izmet daje tu posebnu notu ovoj kafi. Najbolje vreme za posetu Indoneziji j u period od jula do oktobra.

Doncafe kokos

Foto: Promo

3. Turska

Kao istinski ljubitelji turske kafe, ne bi na ovom putu trebalo zaobići Istanbul. Tamo ćete popiti jaku, slatku i tamnu kao noć, original tursku kafu, serviranu u porcelanskim šoljicama poznatim kao “fildžan”. Sa brojnim živopisnim kafeterijama, ovaj grad je prava destinaciaj za sve ljubitelje kafe.

4. Brazil

Već vek i po Brazil je najveći proizvođač kafe na svetu. I zato, put kafe  ne vodi na čuvene brazilske kafe, već u regiju Sao Pola. Obučeni baristi, znanje o kafi koje se prenosi sa generacije na generaciju, I gostoprimljivi domaćini, ispuniće rdošću  iskustvo ispijanja kafe u Brazilu. A kada obićete nepregledne farme kafe, uvek se možete spustiti na peščane plaže Brazila i uživati u suncu i kafici pored okeana.

Doncafe

Foto: Promo

5. Bilo gde – na moru, planini, jezeru, u selu… u šatoru, luksuznom hotelu, u vikendici ili na svojoj terasi!

Znate da se kaže da je u pravom društvu svaki odmor sjajan. I ne bez razloga. Ovoga leta uz nju je uživanje zagarantovano, gde god da ste. Zaljubićete se u novu Doncafé 3 sec 2 1 black kafu. Vaša omiljena domaća kafa sada vam može uvek i svuda biti na dohvat ruke. U kesicama za pripremu jedne šoljice očekuje vas jedina 100% turska kafa za brzu I laku pripremu.

Doncafe

Foto: Promo

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA