≫ 

Spavajte dobro uprkos vrućini: Trikovi kako da rashladite spavaću sobu i spavate mirno kao beba

Zbog vrućine loše spavamo jer zbog temperature ne možemo da imamo mirnu noć

  • 6

Pored povećanog znojenja, još jedna stvar koja nam leti otežava život je i loše spavanje jer su temperature noću često toliko visoke da nam je pravi izazov da zaspimo.

Odlazak na spavanje kada se osećamo znojavi i mokri je izuzetno težak,  pravi je pakao i održati temperaturu sobe na adekvatnom nivou. Na svu sreću uz par trikova ipak možete sebi da obezbedite 8 sati sna uprkos velikim temperaturama.

Ohladite vašu sobu

Krevet, Spavaca soba Foto: Pixabay.com

Uradite sve što možete da sprečite pregrevanje vaše spavaće sobe, jer je ćete se tek tada osećati komforno. Ovo morate da uradite još tokom dana tako što ćete zamračiti spavaću sobu i držati zatvorene prozore. Noću otvarajte prozore samo ako je dovoljno hladno napolju. Koristite ventilator kako biste održavali sobu hladnijom.

Rashladite sebe pre spavanja

Istuširajte se pre odlaska u krevet. Neka voda ne bude topla kako ne biste pravili dodatnu paru. Pokušajte i sa raspršivačem da se malo rashladite hladnom vodom.

Birajte adekvatnu pidžamu i posteljinu

Nosite pidžamu svetlij eboje kako biste se osećali svežije u krevetu. Drugo, savetujemo vam da j euopšte i ne nosite. Pamučna pidžama će dozvoliti vašoj koži da diše, a pored toga upiće znoj sa kože.

VIDEO: Koliko mi se spava, što nije subota? Ah da jeste... baš mi se spava

(Telegraf.rs/dailystar.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐿

    21. jul 2019 | 21:27

    Tuširanje hladnom vodom izaziva kontraefekt jer tijelo nastoji izjednačiti temperaturu pa se još više zagrijava. Dobro vam je samo prvih pet minuta nakon tuširanja.

  • Kiza

    21. jul 2019 | 22:29

    Samo upalis klimu

  • DDF

    21. jul 2019 | 23:20

    Pidzama🤭🤭🤭....ima nas koji spavamo bez donjeg vesa🤭🤭🤭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA