Priča koja stoji iza verovanja o zvezdi padalici zapravo je vrlo dirljiva

Dok ima onih sujeverja koji su nastala prvenstveno s namerom da plaše ljude i na taj način ih spreče da čine zlodela, priče koje stoje iz nekih verovanja su neverovatno lepe

  • 3
zvezda--padalica-sujeverje-foto-pixabay Zvezda padalica Foto: Pixabay

Ako izbegavate da izlazite iz kuće na petak 13, vraćate se tri koraka unazad kada vam crna mačka preseče put ili pomislite želju kad god vidite kad god vidite zvezdu padalicu, to znači da ste sujeverni.

Da li ste se ikada zapitali kako su nastali ovi mali rituali koji treba da nas zaštite od nesreće ili nam obezbede uspeh i sreću u nekom poduhvatu?

Merdevine, Sujeverje, hodanje prolaz ispod merdevina, baksuz, losa sreca Foto: Shutterstock

Dok ima onih sujeverja koji su nastala prvenstveno s namerom da plaše ljude i na taj način ih spreče da čine zlodela, priče koje stoje iz nekih verovanja su neverovatno lepe. Takva je ona o zvezdi padalici i zamišljanju želja.

Nekada se verovalo da na nebu ima zvezda koliko i ljudi na zemlji, odnosno da svako po rođenju dobije svoju zvezdu koja predstavlja njegovu dušu. Kad osoba umre, telo se rastavlja od duše (zvezde) i ona pada, odnosno odlazi na "onaj" svet.

Zvezda padalica, Kometa, Meteor Foto-ilustracija: Profimedia

U ta stara vremena se takođe verovalo da duše umrlih upravljaju našom sudbinom. A budući da je tako, ustalio se običaj da kad vidimo zvezdu padalicu zamislimo želju i molimo dušu umrlog da nam je usliši.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    7. septembar 2019 | 22:27

    U galaksiji postoji 200 milijardi zvijezda al ona moja je najsjajnija jedna jedina za mene kad god pogled uputim ka nebu ona zasija jos jace

  • Marko cg primorje

    7. septembar 2019 | 22:17

    Cija je ono zvijezda ljepsa nego Danica..ono je moja zvijezda sto miiii leziiii kraj srcaa

  • Predator

    7. septembar 2019 | 22:12

    Niko normalan se ne moli mrtvima iako postoje mnogi sveci to je samo dodavano kako koji hoće ali Isus je reko da će nas mnogi prevariti i u božijim zapovestima piše ne radi sebi odole niti im služi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA