≫ 

Bacila sam usisivač zbog nečeg mnogo boljeg, jeste da košta više, ali vredi svaki dinar

Da li biste mi verovali kada bih vam rekla da usisavanje uopšte ne mora da bude naporna obaveza?

  • 35
iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Po svojoj slobodnoj proceni, mesečno potrošim barem 10 sati u usisavanju stana.

Ako vam se ovo čini kao previše, napomenuću da imam muža, malo dete i mačku.

Mačke ostavljaju dlake, a dete, dete i muž za sobom ostavljaju nered.

A svaki minut koji potrošim u usisavanju ujedno mi se čini kao dobro potrošeno vreme, ali u isto vreme i kao bacanje dragocenih minuta koje bih mogla da provedem sa porodicom.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Ako samo nekoliko dana ne usisamo stan, prašina pomešana sa mačijim dlaka, i ko zna čime sve još, počinje da se pretura po stanu poput žbunja u vestern filmovima.

Muž se uvek rado ponudi da on to obavi, ali to nije opcija jer posle njega ponovo moram da usisam - a to je još izgubljenog dragocenog vremena.

Zato mi je postalo više nego jasno da ne želim da vreme koje mogu da provedem sa porodicom trošim na usisavanje.

A nokon što sam ovo prelomila sa sobom, postalo mi je još jasnije da mi je potrebna dodatna pomoć ako ovo želim da ostvarim.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Plaćanje spremačice da barem jednom nedeljno provede ceo dan čisteći trosoban stan koji je poput ratne zone zahtevalo bi pravo bogatstvo - i to nije bila opcija.

Čekanje da dete odraste pa preuzme deo tih obaveza takođe nije opcija.

Jedina opcija koja mi je preostala bila je kupovina robotskog usisivača.

I to je bila najbolja odluka koju sam u skorije vreme donela.

Odabrala sam Roomba 980 model. Nije bio najskuplji u ponudi, ali ni najjeftiniji.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Robotski usisivači rade na bateriju koja može da se puni i poseduju i stan čiste kombinujući usisavanje i posebne četke.

U zavisnosti od podloge koju usisava, Roomba 980 sama podešava jačinu usisavanja i stara se da je sve savršeno čisto.

Zahvaljujući relativno malim dimenzijama, može da se provlači i podvlači pod nameštaj, tako da postoji vrlo malo mesta do kojih u mom stanu ne može da dopre.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Zahvaljujući posebnim senzorima, bez problema se kreće po stanu i izbegava nameštaj, a kada mu je baterija pri kraju, sam se okrene i vrati na svoje postolje za punjenje.

Jedino šta ja moram da radim jeste da se postaram da je račun za struju plaćen i ispraznim posudu sa prljavštinom koja se jednim klikom izbacuje napolje - a i tome nisam morala previše da brinem jer me je Roomba sama obaveštavala kada je vreme za to.

Doduše, postoje i skuplji modeli koji čak i to mogu sami.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Čim mi je moja Roomba stigla, ceo proces otpakivanja i podešavanja trajao je manje od nekoliko minuta.

I još nekoliko dodatnih za skidanje aplikacije uz pomoć koje možete da se povežete sa robotom kako biste mu dali preciznija uputstva.

Aplikacijama vam takođe pokazuje i posebnu mapu sa podacima o tome šta je sve Roomba počistila, koliko kvadrata je prešla i gde je naišla na najviše prašine.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Naravno, Roomba može podjednako dobro da radi i bez aplikacije, ali za mene je to bila još jedna velika prednost u odnosu na stari, žičani usisivač.

A najbolje od svega, možete da sami odredite vreme kada će se vaš robotski usisivač baciti na posao kako vas ne bi uznemirivao u trenucima odmora.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

U mojoj situaciji pravo vreme bilo je veoma lako odrediti. Moja Roomba je stan čistila dva puta dnevno, dok sam na poslu, i kada sam popodne sa detetom u parku.

Na ovaj način sam imala čistu kuću kada dođem sa posla, i kada krenem na spavanje.

U potpunosti sam eliminisala stres koji je stvaralo razmišljanje o tome kako mi je stan prljav i kada ću pronaći vremena da sve to sredim.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Sve u svemu, mogu da kažem da me je Roomba 980 više nego dostojno zamenila i dala mi višak prekopotrebnog vremena koje sada koristim da vše vremena provodim sa porodicom i prijateljima.

Dlake, prašina i druge sitnice koje mogu da se nađu na podu bukvalno nestaju u sekundama, a umesto da sam ja pogrbljena nad njima, sada pijem kafu i gledam kako to neko drugi radi umesto mene.

iRobot Roomba 980 Foto: Telegraf.rs

Model koji sam ja kupila košta oko 115.000 dinara, mada postoje i znatno jeftinije i skuplje varijante. Iako će se mnogima od vas od ove cifre možda zavrteti u glavi, ovo je bila najbolja kupovina koju sam u poslednje vreme napravila.

Kada sam sve bacila na papir, vreme, čistaciča, nervi....moja Roomba će biti više nego isplaćena za manje od godinu dana, a planiram da je koristim još dugi niz godina.

Ako porodicu, ljubimce, previše obaveza, ili ste jednostavno lenji, toplo vam preporučujem kupovinu jednog robotskog usisivača.

Sve što je potrebno jeste da ga uključite u struju i gledate kako će vam u sekundi promeniti život na bolje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. septembar 2019 | 13:29

    Zivotinje nisu za kucu,koliko god sa se cisti to je prljavo, puno dlaka...fujjjj

  • predragzmaj

    18. septembar 2019 | 14:01

    Moja zena, sve uradi bez pametnog stroja. Ja kada stignem, pripomognem. Niko se nije napatio, a kamoli oznojio. Ostane para bruka, a i ako je prljavo, naše je. Može se pametnije potrošiti pare.

  • nevena

    18. septembar 2019 | 12:56

    Meni dolazi zena koja usisava svake nedelje, neki radni dan dok sam na poslu. Usisa, ali i obrise prasinu, opere podove, ispegla ves, pusti masinu, okaci ves. Nekad detaljno ssredi kuhinju, nekad kupatilo. Nekad opere prozore nekad zavese. Svaki njen dolazak me kosta 2500-3000din. I to je na godisnjem nivou zaista kao ovaj usisivac, ali ipak ona ne usisava samo. A kod mene nije tako prljavo da bi moralo svaki dan da se usisa. Svakog ponedeljka je skroz dovoljno. Plus zavrsi mi jos gomilu posla kao sto je peglanje, pranje tepiha, prozora i slicno kad treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA