Bake otkrile svoje dugo čuvane tajne: S ovim trikovima čišćenje stana biće "mačiji kašalj"

Neke od njih su odlučile da otkriju svoje tajne ne bi li vam olakšale kućne poslove i tako vam “kupile” i vreme, i novac

  • 2

Naše bake nisu bile te sreće da su u prodavnici mogle da pronađu proizvode koji bi im olakšali svakodnevne kućne poslove, a uprkos tome pomoću svojih malih tajni kuću su držale “tip-top”. Neke od njih odlučile su da otkriju svoje tajne ne bi li vam olakšale kućne poslove i tako vam “kupile” vreme i novac.

Koristite "domaće" sredstvo za čišćenje podova kako bi vaš parket zablistao

Pretvorite vaše drvene podove iz bezličnih u one visokog sjaja pomoću ovog domaćeg proizvoda za čišćenje podova od drveta. Ovo prirodno sredstvo napravićete ako pomešate nekoliko kašičica sirćeta i sapuna, slobodno dodajte još neko sredstvo za čišćenje koje vam je pri ruci. Sve pomešajte i očistite podove. U trenu će postati blistavi.

Očistite mikrotalasnu bez ribanja

Ako ste u potrazi za jednostavnijim načinom čišćenja mikrotalasne bez stvaranja ogrebotina, pronašli ste ga. Možete je očistiti parom tako što ćete u staklenu posudu sipati sirće i vodu i uključiti mikrotalasnu na nekoliko minuta.

Očistite osetljivu ugaonu garnituru na jednostavan način

Razmišljate kako da uklonite mrlje od masnoće s vašeg kauča presvučenog osetljivim materijalom? Uzmite bocu s raspršivačem, alkohol i fen za kosu. Mrlje ribajte vlažnim maramicama natopljenim alkoholom. Kauč će ponovo biti lep i čist.

Očistite staklo od pećnice bez jakih hemikalija

Rerna, ciscenje rerne, pranje, ribanje Foto: Shutterstock

Tvrdim sunđerom očistite masnoću i naslage sa stakla u pećnici počevši sa manjim delovima, sve dok celo staklo ne bude besprekorno čisto. Koristite sirće i detrdžent u vrućoj vodi.

Neka četka za WC uvek ima lep miris

Kako bi vaša četka za WC uvek imala svež miris, u stalak naspite malo sredstva za čišćenje, npr. Domestosa. Ne samo da ćete osvežiti miris u kupatilu nego ćete i dezinfikovati četku.

Očistite mašinu za pranje veša

Kada ste posljednji put dubinski očistili mašinu za veš? Uz pomoć ove jednostavne metode napravićete to za tren oka.

Prvo pokrenite kompletan ciklus pranja samo sa izbeljivačem kako bi se mašina očistila i dezinfikovala. Potom ponovno pokrenite program pranja, ovog puta sa sirćetom, koje će rastopiti ostatke deterženta i prljavštine. Zatim krpom očistite prostor oko bubnja mašine, uključujući gumu na vratima.

Vratite sjaj sudoperi od nerđajućeg čelika

čišćenje, ribanje, pranje Pixabay

U sudoperi imate ružne mrlje? Pomešajte sodu bikarbonu, pastu od tartara i peroksid. Nakon čišćenja vaša sudopera će biti kao nova.

Očistite žute jastuke

Ako su vaši jastuci poprimili žutu boju, sledeći postupak vratiće im svežinu, belinu i ugodan miris: operite jastuke sodom bikarbonom, izbeljivačem, praškastim i tečnim deterdžentom. Sutra će biti kao novi.

Očistite tuš za jednu noć

Plastičnu kesu napunite sirćetom i u tu kesu uronite tuš, zavežite je i ostavite da deluje preko noći. Do jutra bi trebalo da sva prljavština i kamenac nestanu.

Dubinski očistite madrac

Ako imate malu decu koja mokre u krevet ili jednostavno imate prljav madrac, preko madraca posipajte sodu bikarbonu, ostavite da deluje nekoliko minuta i potom usisajte.

(Telegraf.rs / net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zena

    15. oktobar 2019 | 09:42

    Kuca se odrzava i onda nema potrebe da sklanjamo dubinsku prljavstinu! Ne znam kako mogu ljudi da zive u zapustenim i prljavim kucama?

  • Goca

    16. oktobar 2019 | 09:24

    Bake i mikrotalasna?!😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA