≫ 

Praktični trikovi kako da organizujete sopstveni nered posle kojih će vaša kuća blistati

Nered se tako lako uvuče u dom i izgleda kao nemoguća misija

  • 0
Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

Medicinska sestra iz Sidneja provodi dane sređujući domove i nered na njen specifičan način i tako je razvila biznis "Clear the clutter by Rita" i kaže da ćete se iznenaditi kada čujete gde se pravi najveći nered.

Špajz 

Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

- Špajz je definitivno najgori što se tiče nereda. Koliko sam samo hrane kojoj je istakao rok bacila. Našla sam jednu paštetu iz 2013.godine. Ljudi samo gomilaju hranu u špajz, a zaborave da je bace. Stalno kupuju iste stvari, kojima vremenom istekne rok, tako da je to bacanje novca i hrane. Jednostavno ne shvataju koliko imaju stare hrane u svom špajzu.

Zato je odlučila da sve sortira po kutijama i tako nema greške:

Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

Kuhinja

Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

- Što se tiče kuhinje, ključ je u minimalizmu. Spakujte sav višak stvari u kutije, a kutije potom složite jednu na drugu. Nemojte pakovati hranu u kutije, samo začine. Ali, sve ostalo nasložite jedno na drugo i spakujte u police. Tako nećete kupovati bespotrebne stvari. Sačuvaće vam novac jer ćete tačno znati šta imate u stanu.

Dnevna soba: Sklanjajte nered sa vidljivih mesta uključujući i knjige

Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

- Ako imate otvorenu dnevnu sobu, neka sve bude jednostavno. Sve što pravi nered rasklonite, kako biste se vi i vaši gosti osećali prijatno. CD-ove i knjige sklanjajte. Treba da imate jednu veću porodičnu sliku i par suvenira na stolu, koje uvek možete da sklonite. Sve ostalo je višak.

Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

Spavaća soba: Organizacija ormara je ključna

Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

Ormar unosi najviše stresa i nereda u spavaćoj sobi i nije iznenađenje što se Rita uvek najviše fokusira na njega kako bi rasklonila nered. Predlaže da sklonite odeću koju niste skoro nosili i da je odložite na drugo mesto.

- Ormar organizujem po bojama i stvari kačim ih na ofingere. Jedine stvari koje ne kačim na ofinger je sportska oprema i helanke - kaže Rita.

Sređivanje ormara

Foto: Privatna arhiva

Kupatilo

Isto pravilo važi kao i za druge prostorije. Rita želi da joj je kupatilo perfektno čisto i da je sva kozmetika složena u kutije. To radi zato što se upravo na kozmetici nakuplja najviše prašine.

Iako deluje da je sređivanje cele kuće nemoguća misija, ona predlaže da pustite muziku i da sklanjate nered malo po malo. Nijedan nered nije nepobediv, ukoliko mu se na pravi način posvetite.

Video: Banuo sa posla i raskrinkao ženine skrivene strasti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA