≫ 

Koji dušek je najbolji ako spavate na boku, leđima ili stomaku, a koji je idealan ako spavate udvoje

Saznajte kako da odaberete savršen dušek za svaki položaj spavanja

  • 0

Da li se često budite s bolovima u mišićima i zglobovima i osećajem kao da ste spavali svega par trenutaka, a ne celu noć? Mnogo je faktora koji negativno utiču na kvalitet sna, ali loš dušek je jedan od najčešćih krivaca.

Kako odabrati najbolji dušek za svaki položaj za spavanje -  bilo da ste spavate na boku, leđima ili stomaku?

Oko trećine svog života provodimo spavajući, zato je važno da odaberemo dušek koji će zadovoljiti sve naše potrebe.

Tri najčešće vrste dušeka koji se nalaze u današnjoj ponudi su oni od memorijske pene, sa žičanim jezgrom i sa džepičastim oprugama.

Ytong spavanje san krevet

Foto: Promo/Ytong

Tvrdi ili mekani?

 

Bitan faktor pri odabiru savršenog dušeka jeste i čvrstina, odnosno koliko je tvrd ili mekan. Istina je da zapravo ne postoji univerzalna čvrstina koja se svima preporučuje. Bitno je da se osećate udobno kad legnete i da dušek vašim leđima pruža neophodnu potporu.

Ako spavate na boku

 

Poslednjih godina su izuzetno popularni dušeci od memorijske pene koja se prilagođava obliku vašeg tela dok spavate. Ovi dušeci su savršeni za osobe koje spavaju na boku, one koji imaju lak san, kao i osobe koje imaju tendenciju da se "pregrevaju" tokom noći.

spavanje, dremanje

Foto: Pixabay.com

Ako spavate na leđima ili stomaku

 

Ako su vaše omiljene poze za spavanje na leđima ili stomaku, dušeci sa žičanim jezgrom su idealni za vas. Kako se žičane opruge od kojih se ovaj dušek sastoji pomeraju pri svakom pokretu, nisu pogodni za osobe koje imaju lak san i koje spavaju sa partnerom.

Ako spavate u paru

 

Prednost ovih dušeka jeste što je svaka pojedinačno takozvana džepičasta opruga obmotana tkaninom i kad je na jednom kraju kreveta meškoljite, ove pruge se neće "gibati" na drugom kraju. Zato su idealni za spavanje u paru, jer nemiran san jednog spavača ne remeti onog drugog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA