Nije svejedno čime i kako brišete: Korisni saveti za čišćenje TV ekrana i daljinskog upravljača

Uvek koristite mikrofiber krpe, koje ne oštećuju ekran, a uz to jednostavno upijaju prašinu

  • 0
TV, brisanje, čiščenje Foto: Shutterstock

Čišćenje elektronskih aparata treba praktikovati najmanje jednom sedmično. Međutim, samo jedan pogrešan potez vam može uništiti skupoceni televizor.

Najvažnije je da sredstvo ne prskate direktno na uređaj, već ga prvo nanesite na krpu, a tek onda na ekran. Ali, i tad je nužna doza opreza. Naime, tečnost ne bi smela da sadrži amonijak, alkohol ili aceton, koji mogu ukloniti zaštitni sloj s ekrana.

Korišćenje pravih tkanina presudno je za čišćenje televizora, a u ovom slučaju to su mikrofiber krpe, koje ne oštećuju ekran, a uz to jednostavno upijaju prašinu.

Takvom krpom prebrišite svu površinu televizora – ekran, dugmiće koji se nalaze ispod ili sa strane, kao i pozadinu televizora, koja najčešće ima najviše prašine.

Daljinski upravljač je najbolje očistiti mokrom dezinfekcijskom krpom. Posebnu pažnju posvetite dugmićima, kao i udubljenjima oko njih, savetuje magazin "Good Housekeeping".

(Telegraf.rs/Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA