Vlaga u stanu može ozbiljno da vam ugrozi zdravlje, evo kako da je se rešite

Apsorber vlage je efikasno i jednostavno rešenje za eliminaciju suvišne vlage u svim prostorijama. Bešuman, neupadljiv, ne troši nikakvu energiju

  • 0
Apsorber Vlage, Roma company Foto: Promo/Roma company

Najjednostavini način da se rešite viška vlage u prostorijama u kojima boravite i da sprečite pojavu kondenza i buđi u ovim hladnim mesecima je Apsorber vlage. Na bilo koje mesto u prostoriji, stanu, vikendici, podrumu možete da postavite ovaj jednostavni uređaj koji se sastoji od plastične kutije (dimenzija 16 x 20cm, visine 14cm) i da efikasno eliminišete suvišnu vlagu.

U gornjem delu apsorbera nalazi se tableta sa higroskopnom solju (kalcijum-hlorid) koja prirodnim putem vezuje samo suvišnu vlagu iz vazduha (kada je relativna vlažnost vazduha veća od 65%). Vazduh sa povećanom koncentracijom vlage prolazi kroz rešetkasti poklopac i hemijski se vezuje za so u tableti. Tableta se postepeno topi (rastvara) i pretvara u želatinoznu tečnost koja se sakuplja u donjoj posudi a dejstvo jedne tablete traje 1-4 meseca u zavisnosti od koncentracije vlage i temperature vazduha u prostoriji. Kada se tableta istroši a posuda sa prikupljenom tečnošću napuni (maksimalno do jednog litra), potrebno je prosuti tečni sadržaj u kanalizaciju (ali ne u septičku jamu), isprati posudu i rešetku, osušiti ih, a zatim staviti novu dopunsku tabletu.

Absorber Vlage, Roma company Foto: Promo/Roma company

Dejstvo apsorbera ćete da osetite u prvim danima korišćenja, kada miris prostorije u kojem ste ga postavili, neće više da ima onaj prepoznatljivi neprijatni i “vlažni” šmek, a smanjenje buđi i plesni po zidovima posle kontinuirane upotrebe od nekoliko meseci. Ovaj uređaj nije potrebno priključivati na električnu mrežu, a svaka odrasla osoba može da s vremena na vreme isprazni posudu i zameni tabletu.

Apsorber, kada se koristi u stambenim prostorijama, sprečava pojavu plesni, kao i neprijatnog mirisa u ormanima sa odećom, sprečava nastanak mikrospora buđi i bakterija koje izazivaju alergije i infekcije disajnih puteva i stvara idealnu klimu za astmatičare i decu. Apsorber vlage možete da postavite na bilo kom mestu (na polici, plakaru, podu…), ali ne na dohvat manje dece kako ne bi prevrnuli posudu i prosuli prikupljenu tečnost. Obratite pažnju da sakupljena tečnost ili tableta ne dođu u dodir sa metalom, kožom, tkaninom ili tepihom. Kada se tableta potpuno istroši, potrebno ju je zameniti novom. Dopunske tablete se mogu nabaviti na prodajnim mestima Roma company  kao i sam  apsorber vlage .

Absorber Vlage, Roma company Foto: Promo/Roma company

SA APSORBEROM VLAGE

Korišćenjem Apsorbera vlage sprečavate neželjena dejstva koja stvara suvišna vlaga i time omogućavate zdraviji život i duži vek trajanja predmeta.

BEZ APSORBERA VLAGE 

Suvišna vlaga se zadržava na hladnim zidovima, tepisima, nameštaju, odeći i knjigama, čime omogućava povećano stvaranje alergena, grinja i bući koji narušavaju zdravlje i oštećuju predmete.

Nakon koliko dana su rezultati vidljivi i koji je rok trajanja?

U veoma vlažnim prostorijama već posle desetak dana može se primetiti efikasnost dejstva Apsorbera vlage. Višak ambijentalne vlage se vezuje za kristale soli u tableti. Smanjivanje količine vlage u prostoriji direktno utiče na sprečavanje pojave kondenza (odnosno buđi), truljenje materijala, vlaženje zidova…

  • Stalnim korišćenjem apsorbera vlage preventivno se čuva zdravlje ukućana i sprečava nastanak astme i alergija.
  • Sprečava pojavu kondenzacije, a samim tim i buđi
  • Isušuje vlažne podrumske zidove u nedovoljno ventilisanim prostorijama
  • Sprečava pojavu plesni, kao i neprijatnog mirisa u ormanima sa odećom
  • Sprečava nastanak mikrospora buđi i bakterija koje izazivaju alergije i infekcije disajnih puteva
  • Stvara idealnu klimu za astmatičare i reumatske bolesnike.
  • Štiti osetljive elektronske uređaje kao što su televizori, računari, kopir aparati, foto aparati i sl.
  • U slučaju poplave u stanu ili pucanja cevi, ubrzava proces isušivanja zidova
  • Neizostavno potreban uređaj za korišćenje u vikendicama i kamp-prikolicama i čamcima, naročito ukoliko se duže vremena ne koriste

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA