Nije ih peglao ni Žoze Murinjo: Peglanje košulje noćna mora za muškarce

Ukoliko ipak želite da naučite da peglate košulje, Linzi Krombi “Kraljica čistoće” daje par praktičnih saveta.

  • 1

Čuveni fudbalski trener Žose Murinjo poznat je i po svom jedinstvenom modnom stilu koji je uneo u Pemijer ligu. Naime, on je uvek doteran, ispeglan, a i kako kaže: - svaki muškarac mora da ima belu košulju u svom ormaru, jer će vam pre ili kasnije biti potrebna.

Jednom prilikom je objasnio zašto je odlučio da živi u hotelu dok je bio direktor Mančester Junajteda.

- Iz prostog razloga što je trebalo da peglam košulje, a to ne znam. Niko od nas (muškaraca) to ne radi, zar ne, objasnio je Murinjo.

Ukoliko ipak želite da naučite da peglate košulje, Linzi Krombi “Kraljica čistoće” daje par praktičnih saveta.

- Peglanje košulja uvek počinje od kragne. Od sredine pa ravno preko nje, jer u suprotnom mogu se na njoj pojaviti izbočine i grudvice. Pri pranju štirak ne koristim, jer većina košulja ima čvršće kragne. Zatim se prelazi od gornjeg dela na dole i ka ramenima. Potom se peglaju rukavi, manžetne i prednji deo. Odmah nakon završetka peglanja košulju okačite na ofinger, savetuje Krombi.

Žena pegla odeću, peglanje Foto: Profimedia/Alamy

“Kraljica čistoće” u tekstu The Guardian-a daje i savete da je peglu najbolje čuvati uspravno u ormaru, zatim da posteljinu možete poprskati belim vinskim sirćem – sprejem - ukoliko nemate peglu kod sebe.

Ona kaže da salvete od prirodnih materijala takođe lepše izgledaju kada su opeglane, dok je peglanje pantalona lični izbor.

(Telegraf.rs/ M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lane ffm

    6. decembar 2019 | 15:17

    Koja nocna mora...pranje i peglanje u frankfurtu 1.5 e...i baustelac ( i ako ih ne koristi) moze da si priusti...ko jos pegla kosulje na zapadu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA