≫ 

Ovo je najuspešniji metod da se odviknete od cigareta: Evo šta će najbolje zameniti nikotin

Broj korisnika elektronskih cigareta u svetu je u stalnom porastu i to sa razlogom; ovi proizvodi ulivaju najveću sigurnost pušačima u pogledu manje štetnosti, oslobađanja od nikotinske zavisnosti i efikasnog odvikavanja od pušenja

  • 13
Električne cigarete, Umbrella Foto: Anamarija Nikolić

Apoteke u Mančesteru su ponudile pušačima besplatnu mesečnu zalihu elektronskih cigareta sa ciljem da im pomognu u odvikavanju od pušenja. Ben Frajer, savetnik Javnog zdravlja u Trafordskom savetu je rekao da je Ministarstvo zdravlja Engleske procenilo da su elektronske cigarete 95% bezbednije od duvana, te se preporučuju kao opcija koja može da pomogne ljudima da prestanu da puše.

Svetska Zdravstvena organizacija je objavila u julu 2019. godine, da duvan godišnje ubije preko 8 miliona ljudi u svetu. Elektronske cigarete su uređaji koji NE proizvode duvanski dim, već PARU, zbog čega se žargonski za ove uređaje često koriste izrazi kao: PARENJE ili VAPE.

Električne cigarete, Umbrella Foto: Euromonitor International

Elektronske cigarete pružaju mogućnost ODVIKAVANJA od nikotinske zavisnosti !

Naime, korisnici elektronskih cigareta mogu od početka koristiti BEZNIKOTINSKE tečnosti i tako se momentalno rešiti nikotinske zavisnosti. Oni kojima treba postupnija metoda, mogu za početak odabrati tečnosti sa dozom nikotina koja im odgovara, a potom vremenom prelaziti na tečnosti sa sve manje i manje nikotina, dok potpuno ne pređu na tečnosti bez nikotina, što je upravo u praksi dokazano kao veoma uspešan metod ODVIKAVANJA OD NIKOTINSKE ZAVISNOSTI.

Profesori još jedne studije sa univerziteta Queen Mary u Londonu izjavili su da je veliki broj pušača potvrdio da su uspešno ostavili pušenje uz pomoć elektronskih cigareta i dodali da će se uz elektronske cigarete ubrzati smanjenje pušenja i bolesti povezanih sa pušenjem.

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije objavilo je da sve ustanove za odvikavanje od pušenja treba da ohrabre pušače sa starter pakovanjem elektronskih cigareta kao najefikasnijom alternativom za pušenje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocky

    10. januar 2020 | 09:57

    100% Istina! Bio sam aktivan pusac 20 godina i stojim iza Toga da je elektronska cigareta najbolje resenje za odvikavanje od pusenja.Koristim je dve godine,a cigarete nikad vise necu okusiti. Preporuka svima koji zele da prekinu sa pusenjem!

  • Nešo

    10. januar 2020 | 11:39

    Ove elektronske ok i dzabno je pušenje, ali onaj iqos kakva je ono droga, pa ono stvara veću zavisnost od cigara, a šatro zdravo. Najbolje je ko može baciti snagom volje a ovo ostalo je sve zabluda. Znam ljude što pare po 5 godina ne mogu da bace elektronske, po meni nije ni to rešenje.

  • Slavica Prefer

    10. januar 2020 | 14:49

    Ja i muž živimo u Nemačkoj, ali snabdevamo se u Umbrella radnji u TC Promenada u Novom Sadu gde dolazimo, svakih par meseci. Mnogo su ljubazni oni što rade tamo, sve lepo objasne. Imam model Umbrella COOL POD i koristim tečnost Umbrella Gold tobacco a suprug American tobacco jer mi ne volimo te druge slatkaste ukuse. I ako tečnosti za elektronske cigarete nemaju duvan uopšte u sebi, ukus za nas prave okorele pušače je dosta sličan pravim cigaretama, čak i lepši, nekako čist a liči jako na duvan. Šta ćeš bolje, zdravo, nema duvana a ukus odličan. Daju puno dima tj. pare kako se već to zove! :) Suprug i ja bismo svakom pušaču preporučili da predje na elektronske ili barem proba ! Zaboravih, ima jedan novitet u Umbrelli, reče mi radnik skoro: neke nicsalt tečnosti to je nešto jako dobro za prave okorele pušače, to nameravamo da probamo. Pozdrav svima !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA