Feng šui: U čemu je tajna ove tehnike i kako da pomoću nje sredite svoj život

Svi su čuli za ovo drevno učenje, ali ima mnogo onih koji su skeptični po pitanju toga kako ono funkcioniše

  • 0
Feng shui

Foto: Pixabay.com

Čini se da feng šui ima isto onoliko sledbenika koliko i skeptika. Zašto ova tehnika nekome pomaže, a nekome ne, često je pitanje. Sa stanovišta feng šuija, zapravo, nema dve iste osobe, kao što nema ni dve iste kuće.

Kuće sa identičnim izgledom, imaće različitu primenu feng šuija zbog svog specifičnog položaja, zemaljske energije, svetlosnih obrazaca, itd. Čak i identični blizanci često imaju različite karaktere i emocionalne osobine... Tako da je ovo razlog zbog čega feng šui ne deluje na svakoga isto.

Tako će neko primeniti ovu tehniku i odmah videti rezultate, dok će drugi malo morati da sačekaju.  A u čemu je, zaista, prava tajna feng šuija?

Prema drevnim majstorima, postoje tri vrste sreće: Tien, Ti i Ren.

Tien – to znači “nebeska sreća” i to je ono što niko ne može promeniti umesto vas. Jednostavno, ne možete promeniti vreme i mesto rođenja, porodicu ili stvari koje su vam se ranije dešavale.

Ti – To znači “zemaljska sreća” i to je onaj nivo na kom vam feng šui može pomoći da ojačate svoju sreću i privučete više pozitivne energije u svoj život. Korišćenjem Feng šuija za rad sa svojim neposrednim okruženjem, možete znatno poboljšati svoju sreću i sprečiti lošu sreću.

Ren – To znači “čovečansku sreću” i to je sreća koju kreirate svojim zalaganjima i učenjem, upoznavanjem pravih ljudi, istraživanjem sveta i pokušajima da poboljšate svoj rast kao ljudsko biće. To je sreća koju kreirate dobrim delima, jakim fokusiranjem i pametnim odlukama.

mandarin duck feng shui mandarinska patka feng sui

Foto: fengshuiform.com

Feng šui nije ni religija, ni praznoverje. To je drevno znanje koje je preživelo hiljade godina i nosi bogatu mudrost za one koji su spremni da je prime i njom poboljšaju svoje živote.

Najbolji način je onaj praktičan, onaj u kom ste otvoreni da razumete značenje onog što vam je nepoznato i da, istovremeno, postavljate pitanja o svemu što vas zbunjuje.

Dakle, svež, lagan i razigran pristup sigurno će privući sreću. Kao što vidite, vaše okruženje igra prilično veliku ulogu (preko 30% u određivanju vaše sreće), pa sami odlučite da li je vredno ulagati svoju energiju u sreću ili ne.

(B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA