Ovo je svrha pregrade ispod rerne: Zapanjićete se koliko je višenamenska i praktična

Saznajte kakav neostvareni potencijal poseduje ova fioka u kuhinji o kojoj inače ne razmišljate puno

  • 1

Većina ljudi koristi pregradu smeštenu ispod rerne za odlaganje plehova, modli za kolače i ostalih kuhinjskih potrepština, ali ona može poslužiti i u druge veoma praktične svrhe. Evo par ideja koje mogu biti korisne za svako domaćinstvo pri upotrebi rerne.

Pregrada za dodatno pečenje

Ukoliko posedujete plinski šporet, grejno telo je najverovatnije smešteno na dnu rerne, pa samim tim pregrada ispod može da posluži da dopečete jelo. Pomoću ove pregrade, možete dodatno da zapečete zakusku od povrća, slasno pečenje ili ukusne kolače.

Pošto ovakve pregrade nemaju staklo kroz koje možete da posmatrate koliko se sa pečenjem odmaklo, otvorite je na svakih nekoliko minuta da proverite. Takođe, ne zaboravite da je ispraznite, jer tolika vrućina može oštetiti čak i plehove.

Pregrada za zagrevanje jela

Ukoliko imate električni šporet, ova pregrada može da vam posluži za podgrevanje pita, pečenja i drugih jela od mesa. Pogotovo je korisna za održavanje toplote onih jela čija je priprema gotova, ali još nisu za posluženje. Umotajte jelo u foliju i pohranite ga u toplu pregradu.

Stara, dobra fioka za odlaganje

To što u svojoj pregradi ispod rerne držite sve i svašta što vam je neophodno u kuhinji ne mora nužno da znači da ste pogrešili. Pojedini šporeti poseduju pregradu namenjenu baš za takvu upotrebu, zato nemojte da sklanjate svoje lonce i poklopce. Ovo je savršeno mesto za njih.

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    13. februar 2020 | 13:15

    Tegle su mi unutra i bas se trudim da budem uredna ali ne znam koliko je tamo čisto baš za hranu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA