≫ 

Bacate iskorišćeno ulje u slivnik? Evo zašto to više nikada nećete raditi

Ukoliko upotrebljeno ulje prosipate u slivnik svoje sudopere, trebalo bi odmah da prekinete tu praksu

  • 6

Svako ulje ili smesa masnoća biljnog i životinjskog porekla koristi se za kuvanje u mnogim domaćinstvima, ali većina ljudi ne zna kako pravilno treba jednom iskorišćeno ulje da odloži i baci.

Mnogi najčešće upotrebljeno ulje bacaju u slivnik, ali ovo može da izazove ozbiljne probleme, odnosno zagušenje u odvodu.

Kuhinjsko ulje Foto: Pixabay

Ulje za kuhanje nikada ne treba sipati u odvod. Razlog je zato što se masti, ulje i masnoće stvrdnjavaju i učvršćuju i mogu da stvore čepove koje je teško razbiti.

- Čak i ako razgradite ulje sa sapunom i toplom vodom, ono se može ponovo očvrsnuti nakon što se ohladi i prouzrokovati blokiranje odvodnih cevi i kanalizacije - objasnio je stručnjak iz britanske kompanije "Waste Cycle".

Postoji mnogo načina na koje možete baciti ulje koje stre prethodno koristili, ali prvo i osnovno je da ga ostavite da se dobro ohladi.

Prženje Foto: Pixabay

Potrudite se da uvek pri ruci imate plastičnu flašu i mali levak, a potom, kada se ulje ohladi, sipajte ga u pripremljenu flašu. Na kraju je dobro zatvorite i bacite u kantu.

Gde vi obično prosipate, odnosno bacate upotrebljeno ulje?

Video: Ćurku ovako nipošto nemojte pripremati!

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA