Držite kečap u frižideru? Uh, pravite jako veliku grešku

Evo šta je ispravno...

  • 5
Kečap

Foto: Pixabay

I dok mnogi od nas kečap drže u frižideru, kako bi održali svežinu i sprečili kvarenje proizvoda, stručnjaci tvrde da je to potpuno nepotrebno. 

Novo istraživanje koje je sproveo "Which?" je otkrilo da većina ljudi u Velikoj Britaniji ne zna kako se tačno odlažu pojedine namirnice, a neretko se vode pogrešnim informacijama i misle da ispravno postupaju kada određenu hranu drže sve vreme na niskoj temperaturi u frižideru ili zamrzivaču.

Zato su stručnjaci rešili da reše mitove i konačno otkriju kako se pravilno odlažu pojedini prehrambeni proizvodi koje možemo kupiti u supermarketima.

Kečap

Foto: Pixabay

Namirnice koje sadrže jaja, poput majoneza, trebalo bi sve vreme držati u frižideru. Osim toga i pesto sosu je mesto na hladnom.

Sa druge strane, kečap i senf su potpuno bezbedni za jelo ukoliko ih budete držali u ostavi ili kredencu u koji skladištite namirnice.

Takođe, način na koji ćete odlagati kečap zavisi od vaših ličnih želja, jer mnogi vole da ga serviraju hladnog, piše britanski "San".

Gde vi odlažete kečap? 

 

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijana

    4. mart 2020 | 19:29

    U frizideru hladniji mi je lepsi nego kada stoji na sobnoj

  • Dunja

    4. mart 2020 | 23:18

    Uh, celog života pogrešno cedite limun, celog života pogrešno pijete kafu, celog života pogrešno koristite wc, pa šta fali ako i pogrešno držite kečap u frižideru

  • Srx Bg

    4. mart 2020 | 19:09

    U rerni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA