≫ 

"Kuga sa Istoka će se širiti zemljom sa 7 brda i uništiti svet": Nostradamus predvideo korona virus?

Stihovi koji su teoretičare zavere posebno zaintrigirali

  • 7
Nostradamus, koronavirus

Ilustracija: Nikola Jovanović

Smatra se da je Nostradamus predvideo mnoge svetske događaje, uključujući i pandemiju korona virusa. Ali, na šta je mislio kada je za 2020. godinu rekao da će biti „blizanačka godina“?

Upravo zato što virus nikada nije viđen kod ljudi, mnogi su se okrenuli teorijama zavere pričajući o njegovom natprirodnom poreklu.

Takozvano proročanstvo „duple godine“ govori o kugi koja se diže na Istoku „kako bi uništila i upropastila“ svet.

Nostradamus je inače većinu svojih predviđanja napisao u obliku pesama u metaforama, a najveći deo je objavljen u knjizi „Les Propheties“ 1555. godine, po kojoj je i posao poznat.

On je 1551. godine napisao sledeće:

- Doći će godina blizanaca (2020) u kojoj će se pojaviti kraljica koja će doći sa istoka i koja će širiti kugu u mraku noći na zemlju sa 7 brda i pretvoriće sumrak ljudi u prah kako bi uništila svet. To će biti kraj svetske ekonomije onako kako je znate – napisao je navodno Nostradamus u svojim proročanstvima.

Pretpostavlja se da je „kraljica“ korona virus, a „zemlja sa 7 brda“ Italija, dok je „prah“ upravo smrt.

Da li treba verovati Nostradamusovim proročanstvima?

 

Brajan Daning, autor podkasta "Sceptoid" smatra da su predviđanja Nostradamusa velika zabluda koja se slučajno povezuju sa svetskim događajima, kao i da su njegovi zapisi grubo protumačeni.

- Njegovi zapisi se tumače na pogrešan način. Dvoumni i pogrešni prevodi, kreativne interpretacije su glavna odlika ovih tumačenja, a zapravo je zanimljivo da je Nostradamus bio vanvremenski čovek i svetlo svog vremena. Izmišljati tumačenja njegovog vrhunskog dela je i nepoštovanje urbane legende i njegove ličnosti. Cenite njegov doprinos medicini, renesansnoj literaturi i nemojte trivijalizovati njegova dobra dela u korist paranormalnih magijskih moći - ističe on.

Video: Priđu i kažu Dođi da ti vračam, a onda ti oduzmu bogatstvo, ugled, život

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA