Genijalan trik da pečeni krompir postane savršeno hrskav: Ovo je vaše buduće omiljeno glavno jelo
Verujemo da će vas oduševiti aromatični pečeni krompiri iz rerne
Na internetu se može pronaći mnogo verzija pripreme "savršenog pečenog krompira", ali možemo slobodno da kažemo da se ovaj izdvaja svojom posebnom aromom i hrskavošću.
Na internetu se pojavio zdrav i jednostavan recept koji ne zahteva mnogo sastojaka.
Dovoljno je da pripremite nekoliko oguljenih i iseckanih krompira, so, biber, beli i crni luk i dve kocke za supu (pileće, goveđe ili od povrća).
Priprema:
1. Skuvajte krompir i sipajte ga u tepsiju ili pleh.
2. Dodajte ulje i kockice bujona (koje ste prethodno pomešali sa pola šolje vode) i pospite začine.
3. Stavite krompire u rernu zagrejanu na 160 stepeni Celzijusa oko tri sata.
Nakon toga, vaši krompirići će poprimiti zlatkastu boju i zadržaće neverovatnu mirisnu aromu.
Iako je mnoge začudilo to što se krompiri peku tri sata, sigurno vam je poznato da neka jela zahtevaju nižu temperaturu i nešto dužu termičku obradu kako bi bila tako ukusna i hrskava.
Video: Nikako ne bacajte krompir: Možda i vi od njega napravite Rubikovu kocku
(K.M./Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mira
Za tri sata ispecicu prase a ne kuvani krompir. Ne preterujete li mozda?
Podelite komentar
Goran
Tri sata peći krompir u rerni? Proće i večera!
Podelite komentar