≫ 

2 sata nedeljno za ovo morate imati: Ovo je tajna uspeha koju je praktikovao čak i Ajnštajn

Veliki umovi su veliku pažnju usmeravali na svoje misli

  • 0
Albert Ajnštajn Foto: Pixabay

Mnogi ljudi smatraju da ako vreme provodimo „ne radeći“ ništa to znači da smo zapravo neproduktivni, ali iskustvo velikih umova i studija dokazuju suprotno. Tajna uspeha se krije u ovome.

Albert Ajnštajn je voleo da sanjari i zamišljao je da se vozi duž svetlosnog zraka, a njemu se zrak činio smrznut, što ga je na kraju dovelo do stvaranja poznate teorije relativnosti.

Čarls Darvin je takođe praktikovao ovu metodu i koristio svoj takozvani „put razmišljanja“ da zaroni u svoje misli i razmišljanja.

U nastavku vam otkrivamo kako možete posti drastične promene u svom životu.

Ajnštajn je smislio „eksperimente u glavi“

Albert Ajnštajn imao je puno eksperimenata. Na primer, za svoju opštu teoriju relativnosti, on je sprovodio imaginarne eksperimente u kojima je zamišljao da se vozi duž svetlosnog zraka i u liftu koji pada iz svemira.

Kreativan um Foto: Pixabay

Njegove najpoznatije teorije, koje su postavile temelj moderne fizike, bile su samo deo njegove mašte! Možemo slediti Ajnštajnov primer i sprovoditi eksperimente u sopstvenim glavama, poput zamišljanja svih mogućih opcija i ishoda određene situacije i pitati sebe: „Ako to učinim, šta će se dogoditi?“

Pustite da vam um luta

Odvojite više vremena za sebe - da se se zaustavite, razmislite i analizirate gde se nalazite u životu, shvatite da li ste zadovoljni svojim ciljevima i utvrdite koji su vaši budući planovi - onda se prepustite sanjarenju. Možete biti produktivniji kada ste prinuđeni da se bavite nestandardnim situacijama ili ćete lakše stvarati kreativne ideje.

Žena Foto: Pexels/ freestocks.org

Postavite sebi pitanja

Nekim ljudima je sasvim normalno da provedu dva sata na Fejsbuku, ali izdvajanje 2 sata dnevno za razmišljanje je previše. Ako ste i vi jedna od njih, onda možete da uradite sledeći test. Uzmite olovku i svesku i odgovorite na nekoliko pitanja poput: „Koje ciljeve imam ili nisam postigao?“, „Mogu li ubrzati proces postizanja svojih ciljeva?“, „Da li se osećam nadahnutim?“ ili „Gde se vidim u narednih 6 meseci?“

Najgenijalniji horoskopski znak Foto: Pixabay

Dva sata nedeljno odvojite za razmišljanje

Zat Rana, novinar, sproveo je eksperiment u kome je prikazao „dvočasovno pravilo“ zasnovano na navikama uspešnih naučnika i filozofa, i priznao je da je tako positgao odlične rezultate. Svake nedelje, provodio je 2 sata razmišljajući. Kasnije je podelio da je ova tehnika zaoštrila njegov um i da je samo dva sata nedeljno mala cena za postizanje velikog uspeha.

Imate li neku tehniku koju koristite da biste bili produktivniji?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA