≫ 

Izbacite ove stvari iz kuće jer privlače nesreću kao magnet: Prizivaju maler, svađe, pa čak i smrt

Otkrivamo koji predmeti privlače nesreću, ali i šta nikada ne bi trebalo da radite u svom domu

  • 9
Fotelja Foto: Pixabay/Ilustracija

Da li bi nešto što ste uneli u svoj dom moglo doneti peh, probleme u vezi ili čak smrt?

Sujeverja iz celog sveta nas upozoravaju da postoje razni predmeti koji privlače nesreću, od svitaca i napuklih tanjira do boje vrata našeg doma, te ne bi trebalo da uh držimo u svojim domovima.

S obzirom na to da bi posedovanje ovih stvari moglo samo da utiče dodatno na vašu brigu ili sumnju, posebno ako vam stvari ne idu baš najbolje u životu, verovatno se ipak isplati izbegavanje ovih predmeta.

Ogledalo okrenuto prema krevetu

Prema drevnoj kineskoj veštini pogotovo nije dobro ako je ogledalo okrenuto prema krevetu na kome spavate, kao ni ako stoji iznad kreveta. Tako postavljeno ogledalo može biti krivac za  probleme u braku, odnosno poziv nepoželjne osobe koja bi mogla da utiče na razdor u ljubavnom odnosu, tvrde feng šui stručnjaci.

Ogledalo Foto: Pixabay/Ilustracija

Crna vrata

Drugo feng šui verovanje je da crna vrata pozivaju lošu sreću u vaš dom, te je savet da radije birate neutralne ili jake boje. Međutim ako su vaša vrata okrenuta ka severu, onda su crna vrata prihvatljiva.

Stavljanje cipela na sto

Prema staroj tradiciji kada rudar umre, njegove cipele se stavljaju na sto u znak poštovanja. Ako obuću postavite na sto, smatra se da prizivate smrt.

Personalizovani otirači i prostirke ispred vrata

Da li je ime vaše porodice napisano na otiraču ispred vaših vrata? Vreme je da prostirku zamenite za nešto manje prepoznatljivo. Ovi popularni modeli otirača simbolizuju  goste koji hodaju po imenu porodice. Bolje je da pragovi ostanuprazni i da se porodično ime postavi na nekom visokom mesto - da gosti gledaju na ime podižući glavu, a ne spuštajući je.

Otirač Foto: Pexels/ Kelly Lacy

Sve što je povezano sa smrću voljene osobe

Možda će biti teško da se rastanete se od stvari preminulih članova svoje familije, ali zadržavanje  čitulje iz novina i drugih podsetnika o smrti, posebno njihovo postavljanje po kući, neće vam poboljšati sreću.

Svici

Možda mislite da je slatko kada vam deca donesu kući teglu svitaca, ali pazite! Prema viktorijanskom sujeverju, kad svici uđu u vaš dom, to znači da će neko uskoro umreti.

Stara metla

Ako se uselite u novi dom, ne nosite staru metlu koju ste koristili u prethodnom domu! Legenda kaže da će stara metla izbrisati staru sreću, a zdrav razum nalaže da se pomoću starih alata za čišćenje mogu uneti štetočine i prljavštine iz vašeg prethodnog stana. Pa možda nije loša ideja da se ponese nova metla, bili sujeverni ili ne!

Polomljeni tanjiri

Još jedna feng šui praksa nalaže da odmah izbacite tanjire koji su napukli ili polomljeni jer ako hranjenje iz polomljenjih tanjira privlači nevolje i neuspehe u vaš život.

tanjiri posuđe sudovi Foto: Pixabay.com

Otvoren kišobran

Često se kaže da je otvaranje kišobrana u zatvorenom prostoru loša sreća. Prema ovom sujeveru, koje ima korene u egipatskim legendama, kao i norveškim tradicijama, kada unesete predmet koji štiti vaše telo od kiše, vređate duhove čuvare svoje kuće implicirajući da vam ne treba njihova zaštita.

Koristite jedna vrata

Loša je sreća da uđete u vaš dom kroz jedna vrata, a izađete kroz druga. Trebalo bi da odaberete jedna vrata i držite se njih!. Takođe je peh imati kuću sa prednjim i zadnjim ulazom, tj. vraatima, jer feng šui stručnjaci smatraju da tako pozitivna energija teče pravo iz vaše kuće.

Da li ste znali za neka od ovih sujeverja? Pišite nam u komentarima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavicevic

    29. avgust 2020 | 14:32

    Individualna je stvar ko veruje u to sve, tome se i dogadja....

  • Mimi

    29. avgust 2020 | 16:23

    To nije naša tradicija, naša kultura i naša vera. Nema veze sa hrišćanstvom, a posebno sa pravoslavljem.Poštujem njihovu kulturu i veru, a sve to prepuštam njima.

  • Boža zemunac

    29. avgust 2020 | 16:04

    Glupost. Samo vera, vera u Gospoda Boga. Amin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA