≫ 

Prezanimljiv test ličnosti otkriva baš sve o vama: Koliko ste odgovorni, zreli i spremni za promene?

Neočekivane životne situacije neko prihvata kao veliki izazov, a neko kao kaznu. U koju kategoriju ljudi vi spadate?

  • 3
devojka, osmeh, smeh, lepota, naocare Foto. Pixabay

Kako reagujete kada vam se preko noći život okrene za 180 stepeni? Da li ste spremni da se uhvatite u koštac sa novonastalim okolnostima ili ste prestravljeni što morate da izađete iz vaše zone komfora, iako bi, možda, promene u vaš život donele mnogo radosti i sreće? Odgovorite na ponuđena pitanja, zapišite odgovore i saznajte da li se plašite promena ili ih svim srcem priželjkujete.

Pitanja

1. Ulazite u nepoznatu kuću i na podu zatičete kutiju. Šta se nalazi u toj kutiji?

2. Imate mogućnost da odaberete jedno mesto gde biste proveli ostatak života. Gde se to mesto nalazi?

3. Lutate pustinjom, umorni i iznureni, a već se bliži noć. Odjednom ugledate naselje u daljini. Posle desetak minuta hoda primećujete i oazu koja je nešto bliža. Gde ćete otići?

4. Šta biste učinili kada biste iznenada sve izgubili?

5. Čeka vas slobodan dan. Kako ćete ga provesti?

6. Imate naizgled nerešiv problem. Kome ćete se obratiti za pomoć?

7. Ukoliko bi zlatna ribica obećala da će vam ispuniti najveću želju, ali da morate da odlučite u kom periodu života biste voleli da zauvek ostanete, koji bi to period bio – detinjstvo ili sadašnjost?

8. Ako bi vam neko rekao da vam je ostalo samo 24 sata života, kako biste ih potrošili?

9. Ako bi se u kraju u kom živite dogodila prirodna katastrofa, koju stvar biste poneli sa sobom dok bežite?

Rešenja

1. Iza vašeg odgovora krije se vaš pogled na sreću.

Ukoliko ste zamislili da se u kutiji nalazi nešto što nema vrednost za vas, duboko verujete da za sreću morate da se pomučite. Ako ste zamislili stvari koje imaju veliku vrednost, očekujete da će vam u budućnosti sreća biti naklonjena. Ukoliko je kutija koju ste pronašli bila prazna, po prirodi ste praktični. Ako ste u kutiji pronašli poruku, priželjkujete da vam se dogode velike promene praćene srećnim okolnostima.

2. Odgovor na ovo pitanje otkriva koliko ste zadovoljni trenutnom životnom situacijom.

Ako ste odabrali mesto gde sada živite, zadovoljni ste i zahvalni. Ukoliko ste se opredelili za neku udaljenu destinaciju, veliki ste sanjar i romantik, i priželjkujete da u vaš život uđe neko ko će vas inspirisati da se upustite na odvažne korake.

3. Odgovor opisuje vašu radnu etiku.

Ukoliko ste odabrali odlazak u naselje, spremni ste da uvek preuzmete odgovornost na radnom mestu. Dobar ste planer, precizni u svemu što radite i spremni ste da pomognete kolegama, a svaki novi zadatak ili promenu sistema rada dočekujete sa znatiželjom. Ako ste odabrali oazu, teško se mirite sa pravilima koja vladaju u vašem radnom okruženju. U stanju ste da obavljate više radnih zadataka paralelno, ali vas nerviraju rokovi i polaganje računa nadređenima.

4. Odgovor otkriva da li ste spremni na iznenađenja.

Ukoliko ste posle finansijskog kraha odlučili da "krenete od nule", veliki ste borac i s lakoćom se prilagođavate novonastalim okolnostima. Ako ste odgovorili da biste u datim okolnostima tugovali i očajavali, plašite se promena.

5. Odgovor na ovo pitanje opisuje vaš odnos prema novcu.

Ukoliko ćete slobodan dan iskoristiti da biste radili sve ono što niste stigli da završite tokom nedelje, stihijski trošite novac i radujete se svakom odlasku u šoping. Ako je slobodan dan za vas prilika da se izležavate u kući, verovatno je vaša trenutna finansijska situacija nezavidna, ali u ovom trenutku nemate konkretno rešenje kako da je promenite. Ako ste odlučili da slobodan dan provedete u šetnji ili bavljenju sportom, racionalno trošite, uvek imate nešto "u šteku" i gubitak posla ili smanjenje plate vas ne mogu iznenaditi.

6. Način na koji rešavate probleme pokazuje koliko imate samopouzdanja.

Ako ste odgovorili da ćete ipak samostalno pokušati da rešite problem, odgovorni ste, samouvereni i smatrate da je svaki čovek dužan da se prilagođava novonastalim okolnostima. Ukoliko ste odgovorili da biste zatražili pomoć od članova porodice ili prijatelja, sumnjate u vlastite sposobnosti i strahujete od svakog novog dana. Ako ste procenili da će vam stručnjaci dati najbolji savet, vi ste racionalni, praktični i svesni da u pojedinim situacijama nemate dovoljno znanja da biste biste ih razrešili na način koji je najbolji za vas.

7. Odgovor na ovo pitanje otkriva koliko ste odgovorni.

Ukoliko ste odgovorili da želite da ostanete u sadašnjosti, zreli ste kao ličnost i spremno dočekujete promene. Ako ste odabrali da se vratite u detinjstvo, niste zadovoljni svojim životom i strahujete od budućnosti.

8. Poslednji dan života otkriva koliko se kajete zbog poteza koje ste povlačili u prošlosti.

Ukoliko je vaš odgovor na ovo pitanje bio da biste proveli dan sa dragim ljudima, grize vas savest što ste zapostavljali najbliže zbog posla i dajete sebi obećanje da ćete, ako dobijete novu šansu za život, to sigurno promeniti. Ako ste odabrali da budete sami, skloni ste konstantnom preispitivanju svog života i traženju grešaka.

9. Odgovor na ovo pitanje razotkriva kakva je vaša istinska priroda.

Ako biste iz kuće poneli album sa fotografijama ili sitnice sa putovanja, vi ste sentimentalni i osetljivi, i teško prihvatate nove situacije. Ukoliko biste poneli garderobu, po prirodi ste konvencionalni, a svaka promena vas blokira. Ako je vaš izbor bio da ponesete dokumenta, veliki ste realista i spremni da se uhvatite u koštac sa svim što vam život donese. Ako ste odabrali da ponesete novac ili vredan nakit, vi ste promišljeni i iznad svega cenite sigurnost: za vas promene predstavljaju izazov da postanete najbolja verzija sebe.

Video: Celog života gledamo u sat, a nismo primetili šta se dešava kad saberemo i oduzmemo brojeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA