Super trik kako da ogulite pečene paprike: Uklonite kožicu u samo jednom potezu

Proverena metoda koja će vam olakšati posao

  • 5
Pečena paprika Foto: Pixabay

Skidanje kožice sa pečene paprike može biti prava noćna mora. Ipak, to je zato jer verovatno niste znali da postoji prilično laka metoda pomoću koje možete da ogulite kožu bez ikakvog napora. 

Za lako ljuštenje pečene paprike važno je kupiti mesnatu, sočnu, svežu papriku, inače će se slomiti tokom pečenja, što će kasnije otežati proces.

Vreme je da naučite kako da ogulite pečenu papriku na dva laka i prilično slična načina. Ove metode možete koristiti za bilo koju vrstu paprika.

Pečenu papriku prekrijte poklopcem

Jedna od tajni lakog ljuštenja je da paprika ne izgori. Zato izbegavajte da paprike stavljate direktno iznad plamena i stalno ih pazite, s vremena na vreme okrećite ih sa jedne na drugu stranu.

Pečenje paprike, paprika Foto: Shutterstock

Nakon pečenja, stavite ih u posudu i pospite solju. Pokrijte poklopcem i ostavite da odstoji oko 15-20 minuta. Ako želite, možete ih pustiti da se potpuno ohlade, apsolutno nema problema!  Sada će se koža lako skinuti i moći ćete da je uklonite gotovo u jednom potezu. 

Pečenu papriku stavite u kesu

Pečenu papriku prebacite u plastičnu kesu i labavo je zavežite. Ostavite da se ohladi. Kako se bude hladila u kesi ljuska na papriki će omekšati, tako da će ljuštenje biti lakše. Posle 10 do 15 minuta, paprika će se ohladiti. Vadite jednu po jednu papriku i skidajte kožicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    3. oktobar 2020 | 16:56

    E bas vam je trik....tako se inace i radi.Samo sto uopste ne ide tako lako...To je najtezi deo u procesu spremanja ajvara...

  • Deki

    3. oktobar 2020 | 21:10

    I neće se ohladiti za 10 15 min, trebaće više vremena

  • ✍️

    3. oktobar 2020 | 21:38

    Kako god uradiš nije baš laka metoda tako da se moramo pomučit ako odlučimo spremat ajvar.💯🤷‍♀️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA