≫ 

Ovo su najčešće greške koje domaćice prave tokom obavljanja kućnih poslova

Time i nesvesno ugrožavaju zdravlje svih ukućana

  • 0
tuća dom Foto: Pixabay

Istraživanja su dokazala da žene troše tri puta više vremena na kućne poslove nego muškarci. Češće kuvaju i čiste kuću, ali često nisu svesne grešaka koje prave, a koje mogu ugroziti zdravlje cele porodice.

Većinu ovih stvari domaćice čine iz najbolje namere, međutim, nisu ni svesne toga koliko time mogu da ugroze zdravlje svih ukućana.

Korišćenje metle umesto usisivača

Iako je često lakse metlom ukloniti priljavštinu nego uzeti usisivač, metle podižu prašinu u vazduh i omogućavaju joj širenje po sobi.

Metlu bi trebalo da koristite samo kada želite brzo da pokupite rastresito brašno ili nešto slično. U svim ostalim slučajevima je bolje koristiti mokru krpu ili usisivač.

Sipanje ulja u WC šolju

Iako se rastvara pod toplom vodom, čim ulje stigne do hladnih delova cevi, ono počinje da se taloži, što na kraju dovodi do začepljenja. Ulje možete sipati u kesu koja neće iscuriti i baciti u smeće.

tiganj, ulje Foto: Pixabay

Čišćenje kupatila bez rukavica

Za čišćenje često koristimo jake hemikalije, ali mnogi ne koriste maske i rukavice. Ove hemikalije u kontaktu sa kožom mogu izazvati opekotine i iritacije, a loše su i po disajne puteve.

Drveće je previše blizu kuće

Lepo je imati drveće oko kuće, ali stručnjaci ističu da ne bi trebalo da bude preblizu. Korenje može narušiti temelj kuće. Preporučuje se da drveće bude udaljeno najmanje 2 metra od spoljnih zidova kuće.

Prečesto pranje tepiha

Čisti tepisi su ponos svake domaćice, ali prečesto pranje može da ih ošteti, posebno ako su napravljeni od veštačkih materijala. Tepihe je najbolje usisati dva puta nedeljno i oprati jednom godišnje, piše Index.hr.

tepih Foto: Pixabay

Stalno zatvaranje mašine za veš

Zbog nedostatka prostora, mnogi neprestano zatvaraju vrata mašine za veš, ali ako su vrata stalno zatvorena, mašina nikada ne može da je osuši, stvarajući savršeno okruženje za razvoj bakterija i kamenca.

Previše cveća u kući

Iako biljke doprinose osećaju udobnosti u kući, svaka biljka koja cveta stvara jake mirise koji mogu izazvati glavobolju kod osetljivijih ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA