≫ 

Osobine ovog kućnog ljubimca će vas oduševiti

U drevnom Egiptu su bile obožavane, a danas su omiljeni kućni ljubimci u mnogim domovima. Iako se za njih kaže da su hladne, sebične i nezainteresovane, realnost je ipak malo drugačija

  • 15
Nestle Foto: Promo/Nestle

One osnažuju srce, pojačavaju imunološki sistem i pomažu pri oporavku od stresnih situacija. Druželjubive su, osetljive, pametne, uživaju u pažnji koju joj ukućani pružaju, možda ne svaki put, ali kada je sa vama istinski ćete uživati u igri sa njom, maženju u vašem krilu ili samo izležavanju. Njeno veličanstvo mačka.

Ukoliko razmišljate da imate kućnog ljubimca, mačka je definitivno jedna od najzahvalnijih životinja. Ne zahteva previše nege, jako je čista i deluje relaksirajuće. Kako ima sedmo čulo, pomoću njega može da oseti kada ste tužni ili kada vam je jednostavno potrebna pažnja. Zanimljivo je da mačka prespava skoro 70% dana, tako da ne morate brinuti ako ste van kuće duži vremenski period. A ukoliko se nađete na pustom ostrvu sa svojim kućnim ljubimcem, ne brinite, mačke mogu da piju morsku vodu, jer njihovi bubrezi filtritaju so 😊

Nestle Foto: Promo/Nestle

Životni vek mačke je i do 20 godina starosti, a ishrana predstavlja osnov njenog zdravlja i dugog života. Ukoliko ne želite da vaša mačka bude skotna ili ako je mužjak, da pobegne kada je u teranju, sterilizacijom/kastracijom ćete sprečiti fizički i emocionalni stres koji mačka proživljava tokom estrusa (teranja) kao i mnoga oboljenja. Ovim rutinskim zahvatom će doći do pozitivne promene karaktera vašeg ljubimca koji će postati stabilniji, smireniji, manje agresivan, nežniji i svakako će se više vezati za porodicu.

Kvalitetna ishrana je ključna za održavanje dobre zdravstvene i telesne kondicije kod sterilisanih/kastriranih mačaka, jer postoji mogućnost od gojaznosti. Nutritivno izbalansiranu hranu sa ekspertskom formulom koja ispunjava specifične potrebe sterilisanih/kastriranih mačaka, možete pronaći u Purina Pro Plan hrani koja je specijalno osmišljenja za očuvanje zdravlja vašeg kućnog ljubimca. Koliko je važna izbalansirana ishrana koja je prilagođena sterilisanim/kastriranim mačkama, govori činjenica da ćete istom sačuvati zdravlje bubrega i urinarnog trakta vaše mačke i održati njenu optimalnu telesnu težinu, čime će ostati u vrhunskoj kondiciji u svakoj životnoj fazi. U raznovrsnoj ponudi Purina Pro Plan hrane za sterilisane/kastrirane mačke, nalazi se suva i vlažna hrana sa kojom će vaš ljubimac imati sve neophodne hranljive sastojke za pravilan razvoj i zdrav život.

Zanimljivo je da mačke mogu da budu “levoruke” i “desnoruke”. Većina ženki koristi desnu šapu, dok mužjaci uglavnom koriste levu šapu. Mačje telo je u proseku prekriveno sa oko 52.000 dlaka po kvadratnom centimetru, ali bez brige, one pola dana provedu u održavanju svog krzna. Kako je mačji jezik hrapav, on deluje poput malene četke i lizanjem krzna mačka uklanja parazite i opale dlake.

Nestle Foto: Promo/Nestle

Ukoliko ste u potrazi za partnerkom, navođenje da ste vlasnik mačke možda može da pomogne. Jedna britanska anketa pokazala je da se 82% žena složilo da ih više privlače muškarci koji vole životinje. Oko 90% slobodnih žena reklo je da su muškarci koji poseduju mačku “lepši“ od ostalih momaka.

U poređenju sa nekim drugim kućnim ljubimcima mačke ne zahtevaju mnogo pažnje i brige. Ispunite im osnovne potrebe, pokažite im malo pažnje i one će biti srećne. Ako im nešto bude potrebno, obavestiće vas. Na kraju krajeva, šta ima lepše posle teškog dana nego doći kući gde vas čeka zadovoljno predenje krznene loptice pune ljubavi?

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EvoneznamBogumi...

    23. oktobar 2020 | 14:55

    Najjaca zivotinja! Imam macku u stanu, i od kako je sa nama, zivot je lepsi! ❤❤❤

  • Vidi više

    23. oktobar 2020 | 12:12

    Macke su najdivnija stvorenja. :)

  • Bgd

    23. oktobar 2020 | 13:18

    Nijedan minut sa mackom nije uludo potrošen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA