≫ 

4 jednostavna i jeftina načina pomoću kojih možete da uklonite dlake ljubimaca iz nameštaja i tepiha

Konačno je rešen problem koji muči sve vlasnike pasa i mačaka

  • 0
mačka, maca, dvosed, nameštaj, fotelja Foto: Pixabay

Svako ko ima kućnog ljubimca upoznat je sa problemom koji nastaje kada dlake sa kuce ili mace opadnu i uvuku se u tepih i nameštaj. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih i jeftinih načina pomoći kojih možete da očistite svoj nameštaj, prenosi "Metro".

Lepljiva traka

Obmotajte komad lepljive trake oko ruke tako da lepljiva strana bude okrenuta ka spolja i pomoću nje pokupite dlake na nameštaju. Ovo je odličan način za čišćenje tesnih i teško dostupnih mesta.

Sredstvo za čišćenje stakla

Sredstva za čišćenje prozora skupljaju dlake. Dovoljno je da ovim sredstvom naprskate mebl na krevetu ili fotelji, a onda pređete krpom; tako ćete skupiti sve dlake koje su kućni ljubimci ostavili na nameštaju.

mačka kauč Foto: Pixabay

Omekšivač

Omekšivač je odličan za uklanjanje dlaka iz tepiha, jer sprečava da se one zalepe za materijal. U flašici pomešajte četvrtinu poklopca omekšivača i vodu. Naprskajte tečnost na tepih, a zatim usisajte.

Soda bikarbona

Jednostavno pospite tepihe sodom bikarbonom, ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim ih temeljno usisajte. Pored toga što ćete odstraniti dlake kućnih ljubimaca iz tepiha, rešićete se i neprijatnih mirisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA