≫ 

Najjednostavniji mogući trik zahvaljujući kojem vam nijedno jelo više neće iskipeti

Stari trik za koji žene znaju već generacijama

  • 0
jaje kovano voda vri

Foto: Pixabay

Pri kuvanju krompira, pirinča ili raznih variva, često se dogodi da deo tečnosti proključa iz lonca,  jer nismo na vreme smanjili temperaturu. Ovaj stari trik koji se prenosi sa kolena na koleno može vam pomoći u tome.

Ako posle svakog kuvanja morate da se bacite na ribanje šporeta, onda verovatno ne stojite neprekidno pored jela koje se kuva.

Umesto da nadgledate čitav proces kuvanja i čekate kada možete da smanjite ili povećate temperaturu, možete mnogo lakše da sprečite jelo da prokipi.

Najpopularnije verovanje jeste da drvena kašika u loncu sprečava nakupljanje previše toplote u posudi, sprečavajući tako tečnost da prekomerno ključa - ali to nije tačno.

Trik sa drvenom kašikom deluje na dva načina

 

Drvenu kašiku treba da smestite na lonac, tako da mehurići dodiruju znatno hladniju površinu od 100 stepeni, a voda koja ključa će da se "povuče".

Ako vam ovaj trik ne uspe...

 

Iako ovaj trik definitivno deluje, postoje neki nedostaci. U jednom trenutku drvena kašika će se zagrejati i voda će se podići bez obzira na sve. I ne pokušavajte da koristite metalnu kašiku umesto drvene - metali mnogo brže provode toplotu, piše "Food's hack".

Jednostavno i brzo rešenje bi bilo da duvate po površini vrućeg lonca i pena će se povući jer je dah najverovatnije znatno hladniji od temperature kuvanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA