Žene u transu! Zgodni vatrogasci pozirali sa preslatkim životinjama, ne zna se koji je bolji frajer

Prelepi australijski vatrogasci 28. godinu zaredom poziraju za najtraženiji kalendar i žele vam srećnu Novu godinu!

  • 5

Najpopularniji kalendar na svetu 28. godinu zaredom vraća se i u 2021. godini. A nakon godine koju smo svi imali, zgodni australijski vatrogasci biće pravi melem za oči!

Kraj 2019. i početak 2020. godine bili su potpuno poražavajući za Australiju za kojom je svet tugovao tokom katastrofalnih požara i smrti više od milijardu životinja raznolikih autohtonih vrsta. Iako požara više nema, uništeno grmlje onemogućilo je povratak mnogih raseljenih divljih životinja u svoja prirodna staništa.

- Otkako smo videli kako naše dragocene životinje žele da pobegnu od požara, niko od nas neće biti isti. Gubitak životinjskog sveta se prosto ne može podneti - izjavio je za "Telegraf" Dejvid Rodžers, direktor dobrotvorne organizacije "Australian Firefighters Calendar".

Upravo zato su kalendari sa australijskim vatrogascima ove godine više nego jedinstveni i sadrže još dva nova izdanja.

Novi kalendar "Heroj" odaje priznanje napornom radu australijskih vatrogasaca tokom krize sa najvećim požarima u istoriji ove zemlje, dok drugu novinu predstavlja kalendar "Ljubitelji životinja" koji u fokus stavlja raznoliki niz australijskih divljih vrsta.

I ove godine, tradicionalno je tu izdanje sa psima i mačkama, ali u malo drugačijoj formi. Naime, australijska javnost zamoljena je da na snimanje dovede sopstvene ljubimce koje su spasili sa ulice kako bi pomogli u stvaranju kalendara.

Sredstva prikupljena od kalendara omogućiće pomoć manje srećnim životinjama da pronađu novi dom. Ujedno, ove godine će popularni kalendari biti važniji više nego ikad jer će novac biti preusmeren i za lečenje divljih životinja povređenih u požarima.

Sredstva iz prošlogodišnjeg kalendara pomogla su u kupovini nove opreme i zaliha za skoro 6 meseci koje su i te kako pomogle u danonoćnom spasavanju koala, vombata, kengura i ptičjih vrsta.

Kalendari se mogu poručiti putem zvaničnog sajta organizacije, a dostava je moguća i za Srbiju: www.australianfirefighterscalendar.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    1. decembar 2020 | 17:13

    Prelepa krznena stvorenja. Oni su najslabiji,krhki i ostavljeni na ulici( najvise njih) na milost i nemilost ljudskim zverovima( opet u najvecem broju) Dubok naklon za Istambul. Tamo su macke spasile grad od KUGE i od tad ...iako na ulici...zive srecno i bezbrizno...bukvalno SVI im daju hranu i vodu. Postale su simbol. Mali heroji

  • Pda

    1. decembar 2020 | 14:27

    Ajde da vas vidim da pozirate pored tigra,lava...pihhh pored mace,pa macu imam i ja!

  • Dex

    1. decembar 2020 | 16:27

    Džabe vam žene, svi su p...ri😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA