5 razloga zašto je friteza na vruć vazduh neophodna

Ako bi trebalo da izaberemo jedno “jelo” na koje gotovo niko nije ravnodušan, siguran izbor bi bio pomfrit. Jednostavno se pravi, ide uz svaki obrok, a priča o njegovom neodoljivom ukusu je suvišna… Međutim, ono što takođe znamo o pomfirtu jeste da spada u najnezdravije obroke

  • 10
Lupo Marshall

Foto: lupomarshall.com

Isto možemo reći i za hrskavu piletinu, kolutiće od luka, a tek za krofne… Primećujete šta je zajedničko svim ovim specijalitetima? Način pripreme, odnosno prženje u “dubokom ulju” je glavni krivac zbog kog se naši omiljeni obroci smatraju i najvećim grehom po naše zdravlje. 

Šta ako bismo vam rekli da postoji uređaj uz koji ćete uživati u ukusnim jelima, a nećete brinuti o suvišnim kilogramima, ili još gore, potencijalnim srčanim oboljenjima? Aparat koji će vam ujedno uštedeti vreme i olakšati pripremu obroka?

Ukoliko mislite da ovakav uređaj ne postoji - prevarili ste se!

Aparat za pripremu hrane koji razbija sve prerasude

 

Aparat koji zvuči kao magija, ali je i te kako realan i funkcionalan je, ni manje ni više nego - friteza! Nije ništa čudno ako vas ovo iznenađuje, jer je većini prva asociacija na fritezu fast food restoran, kao i litre i litre ulja koje se potroše prilikom pripreme hrane koja je često masna i na prvi pogled, a tek zalogaj.

Odgovor na vaše probleme nije klasična friteza, koja nosi više štete nego koristi, već praktična friteza na vruć vazduh, koja razbija sve predrasude o prženju hrane i omogućava vam da pripremite ukusne, a zdrave obroke za sve ukućane, članove porodice i prijatelje.

Nakon što se detaljnije upoznate sa svim prednostima ovog modernog uređaja, shvatićete zašto je neophodan deo svake kuhinje i sigurno poželeti da bude deo i vašeg domaćinstva.

Lupo Marshall

Foto: Pixabay

#1 Ukusni obroci sa do 80% manje masti

 

Friteza na vruć vazduh pojmu “prženje” daje sasvim novu dimenziju. Uz nju ćete zaboraviti na beskonačno dodavanje ulja, dodatne salvete i ubruse sa strane koje vam služe kako bi upili masnoću sa hrane, i što je najvažnije - grižu savesti prilikom konzumiranja omiljenih jela.

Prženje u ovoj fritezi podrazumeva kruženje vrelog vazduha oko namirnica, što predstavlja neuporedivo zdraviju alternativu klasičnom prženju, jer ne zahteva dodatak u vidu ulja ili drugih masnoća kako bi namirnice bile spremne.

Manjak ulja znači i manje nereda, manje neprijatnih mirisa, kao i manje mogućnosti da ručak kome se toliko radujete zagori.

Dakle, ukoliko ne želite da odustanete od omiljenih obroka, izaberite kvalitetne kuhinjske aparate poput Lupo Marshall friteze za prženje bez ulja i uživajte u ukusnoj hrani sa do 80% manje masti.

Lupo Marshall

Foto: Pixabay

#2 Priprema različitih namirnica i obroka

 

Iako su prva asocijacija na fritezu pomfrit i drugi proizvodi karakteristični za restorane brze hrane, istina je da u ovom uređaju možete pripremiti niz različitih namirnica i obroka. Friteza bez ulja je odlična i za pečenje mesa, pa čak i povrća, pa tako u njoj možete pripremiti kompletan obrok za koji ćete biti sigurni da je najzdraviji izbor za vaše ukućane.

Lupo Marshall friteza poseduje i izuzetno koristan dodatak: rešetku za ražnjiće i grilovanje, uz koju možete napraviti i interesantne kombinacije mesa i povrća na štapiću, i tako oduševiti svoje goste hranom koja ne samo da je ukusna, već izgleda kao da je iz restorana.

Ovaj kuhinjski aparat može služiti i za pripremu poslastica koje su sinonim za “tešku i masnu hranu”, kao što su sočne krofne kojima niko ne može da odoli. Pravi primer višenamenskog, savremenog kuhinjskog aparata koji će obogatiti vašu kuhinju (i trpezu)!

#3 Kvalitetan uređaj koji će vas dugo služiti

Kao i za bilo koji drugi uređaj, i kada je u pitanju friteza za prženje bez ulja, na tržištu ćete naći različite, manje ili više kvalitetne verzije. Neka vas izgled ne zavara - on može biti sličan i kod friteza koje nemaju baš najbolje performanse. Ovakav uređaj treba pažljivo birati, kako bi vas dugo služio.

Kvalitet izrade i premaza unutrašnje posude friteze je neretko najznačajnija razlika. Kako se unutrašnjost uređaja ne bi oštetila nakon samo nekoliko korišćenja, birajte fritezu koja poseduje otporan, nelepljiv i dugotrajan premaz. Online prodavnica kuhinjskih aparata Lupo Marshall nudi baš ovakvu, kvalitetnu fritezu na vruć vazduh, koja je bez ikakve sumnje dugoročno isplativa investicija, kako za vaš džep, tako i za vaše zdravlje!

#4 Jednostavna priprema obroka

Kada se pomene zdrava ishrana, često je prva asocijacija komplikovana priprema obroka. Još jedna predrasuda na koju ćete nakon pripreme obroka u Lupo Marshall fritezi bez ulja zaboraviti!

Priprema hrane je izuzetno jednostvna - u fritezu stavite željene namirnice (začinjene po potrebi), podesite željenu temperaturu (moguće je pečenje od 800C do 2000C), okrenite tajmer i čekajte.

Naravno, podrazumeva se da ne morate čekati pored uređaja, zahvaljujući tajmeru do 60 minuta, kao i opciji automatskog isključivanja. Lakše od ovoga zaista ne može, zar ne?

Lupo Marshall

Foto: lupomarshall.com

#5 Značajna ušteda vremena

Friteza na vruć vazduh je vaš saveznik u borbi za bolje zdravlje i vitku liniju, ali prednosti koje nosi sa sobom se značajno odražavaju na celo domaćinstvo.

Kapacitet korpe Lupo Marshall friteze na vruć vazduh je 4 l, što znači da u njoj možete efikasno pripremiti ručak za celu porodicu, bez suvišnog prljanja sudova. Lako se čisti, pa će i nakon pripreme jela vrlo brzo biti spremna za ponovno korišćenje.

Uz ovaj uređaj ćete uštedeti do 50% vremena i energije, koje možete iskoristiti za druge aktivnosti u domaćinstvu, ili još bolje - za odmor nakon napornog dana i zajedničko vreme sa vašim najdražima.

Nema sumnje da je kvalitetna friteza na vruć vazduh uređaj koji je nedostajao vašem domaćinstvu! Jasno je da je ovo dugoročno isplativa investicija - i kada je u pitanju vaše vreme, i kada je u pitanju novac. Opremite svoju kuhinju ovim savremenim aparatom i uživajte u ukusnim i zdravim obrocima sa članovima porodice i prijateljima!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    1. mart 2021 | 13:35

    Koristim par meseci, dobra stvar. Pomfrit je super, a za meso preporučujem mix začina i malo masniji komad. Tada ispadne baš brutalno ukusno.

  • Julijana

    3. mart 2021 | 09:38

    Neizostavan uređaj za ljubitelje pomfrita! Najbolje ulaganje u kuhinjske uređaje do sada! 5/5

  • Ognjen

    3. mart 2021 | 09:35

    Odlična!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA