"Ovo je jedini logičan način": Pomoću ovog trika više vam nikada neće biti mrsko da seckate luk

Jedna žena je na društvenoj mreži TikTok pokazala i kako da to uradimo na najbrži mogući način

  • 1
Luk, crni luk, crveni luk, povrće Foto: Pixabay

Iako mnogi recepti započinju sa dinstanjem luka, malo ga ko uživa u seckanju istog. Zbog toga često pribegavamo korišćenju raznih aparata za seckanje povrća, međutim kada se radi o maloj količini luka ipak ćemo to radije ručno uraditi.

Jedna žena je na društvenoj mreži TikTok pokazala i kako da to uradimo na najbrži mogući način.

Lindzi za svoju tehniku seckanja luka kaže kako "jednostavno ima smisla", a njen je video pregledan više od 870.000 puta.

- Htela sam da vam pokažem kako ja seckam luk, mnogima se čini da je ovo čudan način, ali meni je samo tako logično - rekla je ona.

Kako objašnjava, prvo je potrebno oljuštiti luk, a potom ravno iseći gornju stranu (onu na kojo inače rastu perca), dok se na donjoj strani (pri korenu) luk ostaje ceo.

- Zatim ga zarezujete od vrha do dna; okrećete ga i zarežete pa ostavite centimetar razmaka i opet zarežete, itd., vodeći računa na razmak između zasecanja, tako da povrće ostane u jednom komadu - objasnila je, kao što neki seku narandžu.

- Zašto bi ga iko seckao drugačije - kaže ona u videu koji je lajkovan više od 100.000 puta i ima vipe od 1.600 komentara.

- To nije čudno, to je genijalno - samo je jedan od komentara, a mnogi drugi su zaključili da su zapravo celi život pogrešno seckali luk.

Kako to zapravo izgleda, pogledajte u videu:

@lyndseymjamesDiced onion hack! ##hack ##fyp♬ original sound - Lyndseyj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA